Volkan Koşar 'Hadi Gel Balığa Çıkalım'ı Anlatıyor

Volkan Koşar 'Hadi Gel Balığa Çıkalım'ı Anlatıyor

 -Volkan Koşar'ı  tanıyabilirmiyiz?

Volkan Koşar:2007 yılında 'Perdeler Açılsın' isimli ilk albümüyle, profesyenel müzik hayatına adım atmış, söz yazarı, besteci, yorumcu müzik adamı. Üniversite yıllarında hobi olarak başladığım gitar çalıp söyleme durumu, Marmaris-Bodrum bölgesindeki mekanlarda sahneye taşındı ve o gün bugündür sahnelerde şarkılar söylemeye devam ediyorum.22 yıldır hiç bırakmadan ve sadece müzik yaparak hayatımı devam ettiriyorum. Şarkılar yazıyorum, sahneler yapıyorum, şarkılar icra ediyorum. Geçmişten günümüze '70'lerden günümüze' konsepti ile haftanın 5 günü 5 farklı bölgede sahne yapıyorum. 

2007 Perdeler Açılsın
2012 Hayırlar Olsun
2015 Prenses
2016 Sevda Kuşu(Single)
2017 Hadi Gel Balığa Çıkalım(single)
olmak üzere 3 albüm-2 single çıkardım.10 şarkılık ilk albümdeki 2 Bahadır Tatlıöz şarkısı ve Hadi Gel balığa çıkalım isimli şarkılar hariç, tüm şarkıların söz ve müzikleri bana aittir.
-Hadi gel balığa çıkalım  adlı single çalışmanızdan bahsedermisin? Nasıl oluştu?
''Hadi gel balığa çıkalım'' isimli şarkıyı ilk iki bağlama ile Ercan-Gökhan Çağıran kardeşlerden dinledim. Şarkının söz ve müziği onlara ait.Şarkının ikinci bölümünü dinlerken dilime dolandığını fark ettim. Ve şarkıyı sahnede seslendirdiğim şarkılar arasına kattım. Dinleyiciler hem beğeniyor, hem de bir kez dinledikten sonra bana eşlik ediyorlardı.4 yıl boyunca birçok sahne, konser etkinliklerinde seslendirdim ve artık sahnede çaldığımız halini bir single projesi ile resmileştirmek istedim.ve 2017 Ekim ayında dinleyici ile buluşturduk.
Volkan Koşar 'Hadi Gel Balığa Çıkalım'ı Anlatıyor
- Hadi gel balığa çıkalım adlı şarkının klip hikayesini anlatırmısın ?
Hadi gel balığa çıkalım şarkısının klibi,benim daha önceki kliplerimden biraz farklı. Aslında ilk amacımızda buydu. Yani diğer kliplerime hiç benzemeyen birşeyler çıkarmak. Daha öncede klip yönetmeni olarak çalıştığım 'Şahin Yiğit''e şarkıyı gönderdim. Bu şarkı ile alakalı bir klip çalışması yapmak istediğimi, orjinal fikirlere açık olduğumu belirttim. Sevgili ŞAHİN, benim daha önce çektiğim bütün klipleri tek tek izleyip notlar almış. Aklına Grafik animasyonla uğraşan arkadaşı geliyor ve şarkıyı ona atıyor. Bu kişi şarkımızın animasyonlarını çizen Sezgin Ocak.Ve benim önüme ,şu an izlediğimiz klibin senaryosuyla geliyorlar. Bu fikir beni çok heyecanlandı.8 saat süren stüdyo çekimleri sonrası,18 günlük bir montaj-çizim evresi ile klibi tamamladık. Klipte kullanılan animasyon tekniğinin adı 'Moution Graphips'
-Yakın zamanda Albüm projen olacak mı?
Yakın zamanda bir albüm projesinden önce ,yeni bir single projesi gelecek. İçinde bulunduğumuz sektörel zorluk ve çabuk tüketilme durumundan dolayı albüm fikrine sıcak bakmıyorum. Sonuçta albümde de klip çektiğiniz şarkı dışında şarkılar geri planda kalıyor
-Yakın zamanda yeni şarkı  dışında başka projen olacak mı?
2018 yılı itibariyle 'Sinema ve Sanat' derneği adı altında bir çok ilde konser etkinlerimiz olacak.
Volkan Koşar 'Hadi Gel Balığa Çıkalım'ı Anlatıyor
-Yakın zamanda sahne var mı ?
Yakın zamanda sahne sorusu, pek benim yaşam şeklime uymuyor.
Çünkü haftanın 5 günü sahne performansımız devam ediyor. Aynı zamanda da Taksim meydanda 'Beyoğlu festivali' adı altında 6 aydır süren bir konser etkinliğimiz devam ediyor.
Salı günleri Maltepe Nostra Sahne,Çarşamba Pazar günleri Kadıköy Kadife, Cuma günleri Dragos Port Tesisleri Şimal Bar ve Cumartesi günleri Taksim de sahnelerim devam etmektedir.
Volkan Koşar 'Hadi Gel Balığa Çıkalım'ı Anlatıyor
-Volkan koşar 'ın sahne repertuarında neler var ? 
Repertuarımızda 70'lerden günümüze pop-rock-türkü-cover mantığında yerli yabancı şarkılar mevcut. Bunun yanında, ustaya Saygı ve 90'lar konseptinde ayrı ayrı sahneler yapmaktayız
-Tarzından etkilendiğin isimler var mı ?
Genç yaşlardan beri dinlediğim, bu işi sahnede icra ederken şarkılarını söylemekten keyif aldığım isimler var.Ustalar dediğimiz
Cem Karaca,Erkin Koray,Barış Manço,Tanju Okan gibi isimler her daim etkilendiğim isimler arasındadır
- Dizi veya film teklifi gelse nasıl Bakarsın ?
Dizi ve sinema tekliflerine sıcak bakarım. Çünkü sahnede bir nevi tiyatral showlar ve seslendirmeler yapıyorum. Konu ile alakalı bir eğitimim yok ama yatkınlığım olduğu söyleniyor. Ayrıca seslendirme de yapmak istiyorum.
Volkan Koşar 'Hadi Gel Balığa Çıkalım'ı Anlatıyor
-Sosyla medyadan Volkan koşar'a  nasıl ulaşılabilir ?
Aktif olarak kullandığım tüm sosyal medya hesaplarına
Volkan Koşar ve Volkan Koşar official yazıldığında ulaşılabilir
www.facebook.com/volkankosarofficial
www.instagram.com/volkankosarofficial
www.twitter.com/volkankosar.
 
Röportaj: Funda Alkan
 

09.12.2017
FACEBOOK
İNSTAGRAM