Nilgül:Son Şarkımın Vokal Koçu Sezen Aksu Oldu

Nilgül:Son Şarkımın Vokal Koçu Sezen Aksu Oldu

Yaklaşık altı yıldır bir şarkı üretmeyen yakın geçmişin en başarılı kadın vokallerinden biri. Nilgül müziğe "Radyoda bi şarkı" adlı şarkısı ile geri döndü. Nilgül, "Artık üretmeye devam edeceğim. Eylül ayına tekrar yeni bir single hazırlıyorum." diyor.

Dijital Single Yapmak Nasıl Bir Duygu
Dijital single yapma işini ben daha çok sevdim, çünkü bu şekilde daha şeffaf ve daha bireysel bir durum oluyor. Başarının değerlendirilmesinde kimsenin kimseden bir şey gizleme olasılığı yok tabii sahte tıklar dışında. Eskiden ne kadar albüm satıldığını kimse bilmiyordu mesela, fakat şu an her şey açık. Gerçi kandırmak dolandırmak isteyen her yolunu bulur aslında ama bu dijital sistem benim daha çok hoşuma gitti. 
Nilgül:Son Şarkımın Vokal Koçu Sezen Aksu Oldu
Yeni Şarkın "Radyoda Bi' Şarkı"nın Hikayesi Nedir?
Şarkıda aldatılmış, terk edilmiş bir hikâye var; "Bırak âşık olmayı, radyoda bir şarkıyı bile tutamadın" diyor. Müzik yapmadığım dönemlerde, evde oturmaktan sıkıldım ve şarkı söylemeyi özledim. Bunun üzerine arkadaşım Zeki Güner'e telefon açtım "Ben tekrar şarkı söylemek istiyorum, elinde şarkı var mı?" dedim. "Hemen atla gel" dedi. İki şarkı dinletti. "Radyoda Bi' Şarkı"yı çok beğendim ve "Hemen bunu alıyorum" dedim. Çok çabuk oldu, bu yıl içerisinde gelişti tüm bunlar. Böylelikle sözü ve müziği Zeki Güner'e, aranjesi ise Hakan Yeşilkaya'ya ait olan "Radyoda Bi' Şarkı"yı yayınlamış olduk.  
Tarihte İlk kez bir İlhan İrem Şarkısı Coverlayan Yorumcusu oldun
Aslında ilk başta "Anlasana" ile "Konuşamıyorum" arasında kalmıştım. "Konuşamıyorum" en çok sevdiğim şarkılarından biriydi, diğerleri bana gitmezdi. Ben de "Konuşamıyorum"u seçtim. Belki de birilerinin derdini dile getirmeyi sevdiğim için bunu seçtim. Şarkıyı yorumladıktan sonra İlhan İrem'e götürdüm çok beğendi ve böylece albümümde seslendirdim.
Nilgül:Son Şarkımın Vokal Koçu Sezen Aksu Oldu
Neden Hiç Sezen Aksu Şarkısı Seslendirmedin?
Denk gelmedi, ama ilk defa bunu sana söyleyeceğim. "Radyoda Bi' Şarkı"da vokal koçum Sezen Aksu'ydu. Şarkıyı onun stüdyosunda okuduk ve bana koçluk yaptı, "şöyle yapalım böyle yapalım" diye beni hep yönlendirdi. Heyecandan sesim içime kaçtı. Karşımda Sezen Aksu var nasıl söyleyeyim oldum bir an. Bütün gece yanımızdaydı. "Şarkının bir yerindeki sözü ve duygusu olmamış, "acaba şöyle mi olsa" dedi ve Zeki'yle değiştirdiler. Türkiye'nin en büyük müzisyeni sonuçta "Tabi seve seve" dedik. 5 saat yanımda kaldı. 
Çok özel bir geceydi. O gece benim kalbimde hep özel bir gece olarak kalacak.  Şu an konusu açıldığı için söyledim, normalde anlatmazdım.
Nilgül:Son Şarkımın Vokal Koçu Sezen Aksu Oldu
Sence ünlülerin evlilikleri neden bitiyor?
Evli olan herkes artık bir bekar gibi davranamaz, bir hesap verme durumun oluyor. Zorlayıcı yanları var. Bir sürü insanın gittiği yere senin gidemediğin olabiliyor. Turne yapacaksan dönmek zorundasın. Doğru insanı bulduysan evlilik keyifli bir şey ama olmuyorsa oldurmaya çalışmak da mantıklı değil. Üzülüyorum ben ünlülerin boşanmalarına. Belli bir yere gelmiş kişilerin şöhretlerini etkileyeceği için evliliklerini sonlandırdıklarını zannetmiyorum, ama yeni şöhret olan kişilerin belki bu yüzden bitirme ihtimalleri olabilir. Mesela Kenan Doğulu, Tarkan, Mustafa Sandal gibi isimler müzik hırsı yüzünden boşanmazlar çünkü onlar oturttular artık şöhretlerini. 

28.07.2018
FACEBOOK
İNSTAGRAM