Tarkan'ın Back Vokali Olmaya Devam Edeceğim

Tarkan'ın Back Vokali Olmaya Devam Edeceğim

Müzik dünyasında Tarkan'ın vokalisti olarak nam salan başarılı yorumcu Murat Aziret, TRT FM'de Michael Kuyucu'nun konuğu oldu. Müziğe 8 yaşında org çalarak başladığını söyleyen Murat Aziret, ilk kez 17 yaşında bir düğünde sahneye çıktığını ve profesyonel sahne yaşamını bu düğünle başladığını söyledi.

Tarkan'ın Back Vokali Olmaya Devam Edeceğim

Y.T.Ü.'de makine mühendisliği eğitimi aldıktan sonra İ.T.Ü. Türk Müziği Konservatuvarında eğitim alan ama yaşadığı bir aşk nedeniyle Antalya'ya göçen , oradan da askerliğe gittiğini söyleyen Murat Aziret, konservatuvardan mezun olamadığını söyledi. 
Tarkan'ın Back Vokali Olmaya Devam Edeceğim
Michael Kuyucu'ya müzik yaşamın anlatırken ilk albümünü 2004 yılında yayınladığını ama hiçbir tanıtım yapmadığını, müzik endüstrisinin o yönünü iyi bilmediği için 2018 yılına kadar yayınladığı iki albüm ve iki teklisini duyuramadığını söyleyen Murat Aziret, 2018 yılının 29 Ekim günü yayınladığı "Kalbimin Duvarları" adlı single çalışması ile ilgili daha profesyonel bir çalışma yaptığını söyledi.
Ajda Pekkan ile on yıl boyunca çalışan Murat Aziret, Ajda Pekkan'dan özellikle yeni nesli yakalama konusunda çok şey öğrendiğini ve Ajda Pekkan'ın bu vizyonunun kendisine çok şey kattığını söyledi. Michael Kuyucu, Murat Aziret'e soyadının anlamını sorunca, Murat "Bunu bende çok araştırdım ama şans eseri öğrendim. Bir gün Tarkan'la beraber Kazakistan'da bir konsere gittiğini ve orada soyadının Kazakçada "hazret" anlamına geldiğini öğrendiğini söyledi.
Tarkan'ın vokalistliği döneminde sadece Avrupa'da 100 Bin kişiye seslendiklerini söyleyen Murat Aziret, "Solo kariyer yapsam da Tarkan'ın vokali olmaya devam edeceğim. Çünkü bende Tarkan'ın bir fanıyım" diyerek Tarkan'ın back vokali olarak sahne almaktan büyük bir mutluluk aldığını söyledi.
Tarkan'ın Back Vokali Olmaya Devam Edeceğim
Murat Aziret, Michael Kuyucu'nun programında kendi repertuvarında yer alan "Kalbimin Duvarları" – "Popüler" – "Kavga Kıyamet" gibi şarkıların yanı sıra Ajda Pekkan'a 2012 yılında verdiği "Heves" adlı bestesini ve yine Ajda Pekkan klasiklerinden "Düşünme Hiç"  ile Tarkan klasiklerinden "Unutmamalı" ve  "Kayıp" adlı şarkıları seslendirdi.  Murat Aziret'e Serhan Yastıman (Gitar) – Burak Acar (Klavye)  -İsmail Darıcı (perküsyon) eşlik ederken sanatçı şarkılarını seslendirirken aynı zamanda kahonda çaldı.
Tarkan'ın Back Vokali Olmaya Devam Edeceğim
08.12.2018
FACEBOOK
İNSTAGRAM