Yorumcu Olmak Kolay Ama Sanatçı Olmak Zor !

Yorumcu Olmak Kolay Ama Sanatçı Olmak Zor !

İran'da dünyaya gelen Azeri kökenli müzisyen MİLAD, TRT FM'de Michael Kuyucu'nun konuğu oldu. İran'da müzik kariyerine başlayan Milad, "Çocukken Michael Jakcson olmak istiyordum. Onun tüm şarkılarını, danslarını yaparak geçti çocukluğum" diyerek başladığı müzik kariyerinde İran'da altı yıl boyunca yirmiye yakın şarkı yaparak geçirdi.

"İlk altı yıl yayınladığım şarkılarım pek ses getirmedi. Yedinci yıl yayınlanan şarkım İran'ın YouTube kanalı olan Gratomic'te çok kısa bir sürede 14 milyon kez izlenince bir anda şöhret oldum" diyen Milad, İran'daki müzik kariyerinin yedinci yılında yakaladığı bu başarıdan sonra İran'ın popüler yorumcularından biri olduğunu bu dönemde yirmi beşe yakın şarkı yayınladığını söyledi.

Yorumcu Olmak Kolay Ama Sanatçı Olmak Zor !

Türkçeyi Komedi Dükkanı Programından Öğrendim

Milad, Michael Kuyucu'ta müzik hikayesini anlatırken, çok dilde şarkı söylediğini bunlardan birinin de Türkçe olduğunu söyledi. "Türkçeye olan merakım çok ciddi. "Komedi Dükkanı" adlı programı izleye izleye Türkçeyi öğrendim diyen Milad, ABD ve Finlandiya'da da uluslararası başarılara imza attı.

Dünyaya Müzik Üretti

Milad ,Michael Kuyucu'ya İran'da popüler olduktan sonra yurt dışında da bazı deneyimler yaşadığını anlattı. Finlandiya'nın popüler rock grubu The Rasmus'a "Livin' in a World without You" adlı şarkıyı veren  Milad'ın uluslararası başarılarından bir tanesi de Justin Bieber'in seslendirdiği ama yayınlanmayan "One Life" adlı şarkıyı verdiğini söyledi. İran'ın dünyaca ünlü yorumcusu Habib Mohebian'ın son yayınlanan "Donya" adlı şarkısının düzenlemesine de imza attı. Bu şarkıyı seslendirdikten sonra vefat eden Mohebian'ın son şarkısının aranjörlüğünü yapmış oldu.

Yorumcu Olmak Kolay Ama Sanatçı Olmak Zor !

Yorumcu Olmak Kolay Ama Sanatçı Olmak Zor

Türkiye'ye iki sene önce gelen ve Türk müzik endüstrisinde başarılı olmak isteyen Milad, ilk teklisi "Son Gün"ü 5 Nisan 2018 yılında, son teklisi "Yana Yana"yı ise 8 Nisan 2019 yılında yayınladığını ve Türk müzik piyasasında kalıcı olmak istediğini söyledi. Türkiye'de bir süre Rafet El Roman'ın back vokalliğini de üstelenen Milad, "şarkılarımda her şey bana ait. Sözler, müzik, düzenleme, şarkıda yer alan enstrümanların çalınması ve sonrasında klip yönetmenliğini ben yapıyorum ve şarkıyı tamamlıyorum" diyerek bir müzisyenin bu özelliklere sahip olması gerektiğine ve kendisinin bu konuda çok çalıştığına vurgu yaptı. Milad, "Yorumcu olmak kolay ama sanatçı olmak zor. Sanatçı olmak için komple her şeyin üretimini bilmek ve üretiminde katkıda bulunmak gerekiyor" diyerek müziğe bakış açısını açıkladı.

18.08.2019
FACEBOOK
İNSTAGRAM