Arabesk Müziğinin Gizli Starı Devran Çağlar'ın Ardından

Arabesk Müziğinin Gizli Starı Devran Çağlar'ın Ardından

1 Ocak 1963 tarihinde Adana'da dünyaya gelen ve şöhret olduğu yıllarda Bülent Ersoy'un rakibi olarak gösterilen Devran Çağlar Maltepe'de yaşadığı evde kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yumdu.

İlk albümü "Acılar İçinde"yi 1987 yılında yayınlanan başarılı yorumcu bu albümle çok büyük bir başarı yakalamıştı. Üç tane filmde başrol oynayan Devran Çağlar, "Yakarım Bu Şehri Evlendiğin Gün" adlı şarkı ile özellikle doksanlı yılların başında zirveye oturmuştu. Bülent Ersoy'u andıran sesi ile sıcak ve ağdalı yorumu ile çok başarılı bir yorumcu olan ve bu müzik türünün meraklıları tarafından çok sevilen Devran Çağlar, 2009 yılında "Seni Unutmadım/ Kırık Hançer" adlı albümü yapmış daha sonra ise Murat Kurşun'un seslendirdiği  "Ahım Olsun" adlı şarkıda Kurşun'la bir feat. yapmıştı.

17 Ağustos günü Marmaris'te  gerçekleşen Devran Çağlar'ın cenazesine sanat camiasından hiç kimsenin katılmaması ise bir kez daha sanat camiasının vefasızlığını göstergesi oldu.

Devran Çağlar'ın "Öldürürüm Kendimi" adlı albümünde yer alan "Elinden Geleni" adlı şarkı sevilen dizi Çukur'da da kullanılmıştı.

 

29.08.2019
FACEBOOK
İNSTAGRAM