Cihat Aşkın - Türk Vasleri (Kalan Müzik – 2019)

Cihat Aşkın -  Türk Vasleri (Kalan Müzik – 2019)

Cihat Aşkın, müziğin özel ve nostaljik bir türü olan vals müziğini senfonik orkestra eşliğinde düzenleyerek bir albümde toplamış. Albümde Türk müzik tarihine geçmeyi başaran valslar senfonik orkestra ve hücum kayıt tekniği ile yapılan çok kaliteli kayıtlardan oluşuyor.  Albüm İstanbul Yıldız Üniversitesi Kayıt Stüdyolarında kaydedilmiş. Üç gün boyunca yapılan kayıtlar analog mantıkta kaydedilmiş. Bu kaydın kalitesini albümü dinlerken çok rahat görüyorsunuz.  

Cihat Aşkın'ın, popüler kültürün cirit attığı bir müzik endüstrisinde Kalan Müzik ile beraber elele vererek bu projeyi hayata geçirmesi  ve cd olarak yayınlaması çok önemli bir müzik olayı olmuş.  Albüm grafiklerinden tutun, içindeki kitapçığına kadar her şeyi ile dört dörtlük hazırlanmış. İtina ile hazırlanan bir proje albümü olmuş. Sadece Türkiye pazarına değil, dünya pazarına da seslenebilecek bir albüm olan "Türk Valsleri" albümün kapağında İngilizce başlıkta var. Bu albüm sadece Türkiye'de değil dünyanın tüm ülkelerinde dinlenebilecek kalitede bir albüm olmuş.  Klasik müzik dinleyicisi vals ile klasik müziğin senfonik bir paydada buluşmasına şahitlik ediyor. 
On yedi enstrümantal şarkının yer aldığı albüm tür ve dönem olarak çok geniş bir aralıkta hazırlanmış. Albümde İsmail Dede Efendi'nin "Gülnihal" adlı eserinden tutunda Sezen Aksu'nun "İkinci Bahar" adlı bestesine kadar geniş bir tarih skalasında yayınlana ve klasikleşen vals ritminde şarkılar yer alıyor. Repertuvar çok ustaca seçilmiş. Özdemir Erdoğan'ın "Pervane" adlı bestesi, Yaseri Asım Ersoy'un "Bekledim de Gelmedin" , Muhlis Sabahattin Ezgi'nin "Hatırla Sevgili" , Ajda Pekkan'ın bir dönemler seslendirdiği "Atlı Karınca" gibi popüler müzikte de yer edinmiş besteler de yer alıyor. Bu şarkıları dinlerken bir dönem vals müziğin popüler kültür içinde de yer bulabildiğini düşündüm. Günümüzde nerdeyse unutulan ve hiç üretilmeyen, popüler müzikten uzaklaşan vals müziğinin kalite ve naifliğini senfonik bir lezzette dinlerken Türkiye'de müzik kültürünün nasıl da değiştiğine de şahitlik ediyoruz. Mükemmel bir kadro,  ve senfonik alt yapılarla hazırlanan bu albüm Türkiye'nin aynı zamanda müzik tarihinde valsın da yerini çok güzel anlatmış. Tertemiz kayıtlar, kaliteli ve senfonik düzenlemeler. Özetle klasik müzikle valsın mükemmel bir buluşması. Cihat Aşkın'ın bu albümü çok özel bir albüm olarak müziğin altın raflarında yerini aldı. Bence mutlaka dinleyin, edinin ve arşivinizde saklayın. Plak olarak da basılan bu albüm dört dörtlük bir müzikal proje olmuş emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.
Albümde Yer Alan Şarkılar:
1 – Yine Bir Gülnihal
2 – Samanyolu
3 – Fikrimin İnce Gülü
4 – Pervane
5 – Unutulmaz
6 – Kelebek
7 – Hayal Ufkunda
8 – Kuş Olup Uçsam
9 – Erişti Nevbahar Eyyamı
10- Bir Deniz Ki Gözlerin
11- İkinci Bahar
12- Bekledim de Gelmedin
13- Nazende Sevgilim
14- Hatırla Sevgili
15- Düğün Valsi
16- Atlı Karınca
17- Vals 

06.09.2019
FACEBOOK
İNSTAGRAM