Müslüm Gürses - Mahzendeki Şarkılar -2- (Elenor Müzik – 2019)

Müslüm Gürses  - Mahzendeki Şarkılar -2- (Elenor Müzik – 2019)

Müslüm Gürses'in Elenor Müzik Stüdyolarında doksanlı yılların sonlarında kaydettiği ve hiçbir yerde yayınlanmayan şarkılardan oluşan albüm serisi "Mahzendeki Şarkılar" albümünün ikincisi Sony Müzik ile Elenor Müziğin ortaklığı ile müzik marketlere sunuldu.

Albümde Müslüm Gürses'in daha önce yayınlanmamış on tane seslendirdiği şarkı yer alıyor. Müzik danışmanlığını Arabesk müziğinin usta ismi Ali İhsan Kısaç'ın üstlendiği albümde yer alan şarkıların düzenlemeleri Turhan Yükseler ve Bülent Atış'a ait.

Müslüm Gürses geçmişte o kadar çok üretmiş ki sadece Elenor Müzik stüdyolarında yayınlanmamış yüze yakın şarkı birikmiş. Elenor Müzik bu şarkıları dönem dönem değişik albüm isimleri ile müzikseverle buluşturmuş. Bu albüm yayınlandığında Elenor Müziğin elinde hala yayınlanmamış kırk Müslüm Gürses şarkısı daha vardı.

İlk önce albümün kayıtlarının çok başarılı olduğunu söylemek istiyorum. Çok temiz ve kaliteli bir kayıt var. Arabesk müziğinin yetmişler ve seksenli yıllardaki tadı sound olarak bu albümde var. Masteringi ve mixi de çok temiz yapılmış. Bir Retro havası var ama o kadar kaliteli ki kayıtlar sanki bugün üretilmiş gibi.

Orkestrada Arabesk müziğinin kullandığı tüm doğu sazları var. Geniş bir orkestra kullanılmış. Viyoladan  Defe, Piyanodan  akordeona kadar her enstrüman var. Şarkılar arasında damar şarkılar da var neşeli şarkılar da var. Ancak şunu söylemek isterim ki çok ağır bir Müslüm Gürses albümü değil. Yani koyu arabesk ve damar bir albüm değil. Biraz  daha light bir arabesk albüm olmuş. Albümün iddialı şarkıları "Geceler"  -  "Borç Mutluluk İstiyorum" – "Daha Yokluğunun İlk Akşamında"  bayağı sağlam şarkılar. Gerek sözleri ile gerekse melodisi ile bu şarkılar dikkat çekmeyi başarıyor.

Müslüm Gürses'in bu albümünde babanın Suat Sayın'a ait iki seslendirdiği beste de yer alıyor.  Bu şarkılar "Sevmek Günah mı" ve " Sokağın Ardındayım". 

Aramızdan ayrılmasının ardından müzik marketlere sunulan bu albüm tıpkı diğer albümler gibi Müslüm Gürses'in ne kadar çalışkan ve üretken bir yorumcu olduğunu gösteriyor. O kadar üretmiş ki bize veda ettikten sonrasına bile yetecek kadar albüm çıktı. Bu tabii ki çok önemli bir konu. Bir yorumcunun üretkenliğinin en güzel göstergesi olmuş.  Burada Elenor Müziği de tebrik etmek lazım, çünkü bu şarkıları saklamış, arşivlemiş ve yıllar sonra birer albüm olarak yayınlamış. Aslında tarihi bir müzik olayı bu.

Arabesk müziği adına, Müslüm Gürses hayranları adına, onu araştırmak ve onu anlamak isteyenler adına çok özel bir albüm serisi olmuş "Mahzendeki Şarkılar." Bu serinin ilk albümü hem CD hem de LP olarak yayınlanmıştı. 2019 yılının Kasım ortasında Sony Müzik & Elenor Plak işbirliği ile yayınlanan bu albüm de hem CD hem de plak olarak yayınlandı. Arşivciler ve Müslüm Gürses'ten daha light – soft arabesk dinlemek isteyenler için ideal bir albüm olmuş.

Albümde Yer Alan Şarkılar:

Geceler Borç Mutluluk İstiyorum Daha Yokluğunun İlk Akşamında İnsanlık Öldü mü Sevmez miyim Ben Sevmek Günah mı Sokağın Ardındayım Nasıl Gidersin Yaz Dolsun Korkmuyorum

20.11.2019
FACEBOOK
İNSTAGRAM