Fatih Akın Hangi Rap'çinin Hayatını Filmleştirecek

Fatih Akın Hangi Rap'çinin Hayatını Filmleştirecek

 Hürriyet'in haberine göre Dünyaca ünlü yönetmen Fatih Akın, yeni bir film projesi için kolları sıvadı. Akın yeni projesinde Xatar adıyla tanınan Alman rap'çi Giwar Hajabi'nin hayatını çekecek. Onun ardından ise ünlü yönetmen iki ayrı film projesini hayata geçirecek.

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın'ın yeni filmprojesinin detayları ortaya çıktı. "Rheingold" adlı film için kolları sıvayan Akın, filmde Xatar adıyla tanınan, 2009'da darphane aracından 1.7 milyon euro değerinde altını 3 arkadaşıyla gaspetmesinin ardından ülke dışına kaçan ve yakalanarak Alman hükümetine teslim edilen Alman rap'çi Giwar Hajabi'nin hayatını anlatacak. 8 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak 3 yıl cezaevinde yatıp çıkan rap'çi Xatar, Instagram hesabından filmin duyurusunu yaptı: "Altın Küre ödüllü ünlü yönetmen Fatih Akın ile birlikte hayatımı çekiyoruz. Fatih Akın'a hayranım. Onunla çalışmaktan onur duyuyorum. Çekimler yazın, geniş bir oyuncu ekibiyle gerçekleşecek."

700 BİN EURO'LUK FİLM DESTEĞİ

Hamburg Schleswig-Holstein adlı film komisyonundan 700 bin euro destek de alan Fatih Akın, çekimlerinin ardından hız kesmeden diğer projelerine start verecek. Yönetmen, "Marlene Dietrich"in hayatını sinemaya uyarlayacak. Filmde Diane Kruger başrolde olacak. Ayrıca Akın, Stephen King'in romanı "Tepki"nin (Firestarter) de filmini çekecek.

23.02.2021
FACEBOOK
İNSTAGRAM