Cenk Eren: "Yaptığım Kolay Bir İş Değil"

Cenk Eren:

"Sahne Konusunda İddialıyım"

Ben bunu sahnede söylerken keyif alıyor muyum? Baktım evet, ben bu şarkıları söylerken keyif alıyorum o zaman bu şarkıyı koymalıyım repertuvara dedim. Diğer 3 albüm slow ağırlıklıydı. Bu albüm tam tersi oldu. Ritim var bu albümde. 3 slow şarkı var onun dışında 7 şarkı hareketli. Biraz böyle istedim. Diğer bütün 3 albüm hep kış sezonu çıkmıştı. Bunu yaz sezonu çıkardım. Biraz değişikler oldu bu albümde. Tanju'da da Ferdi'de de oraların üzerine çıkmak haddim değil diyordum. Burada biraz daha kendi tarzımı koydum vokallerde. Ben yılların sahne sanatçısıyım. O konuda da iddialı bir adamımdır. Biraz bu albümde okuma tarzımı sahne versiyonları gibi okudum. Biraz dokunuşlar yaptık ama bazılarını aynı bıraktık. Hem cd olarak hem plak formatı olarak. 

Cenk Eren:

"Üzerime Çok Geliyorlar"

"Niye proje albüm yapıyorsun?" diye üzerime çok geliyorlar. Belki bir ara verebilirim. Niye efendim işte şarkı mı bulamadın proje albümü yaptın? Bu başka bir şey ben proje albümü yapmak istemiyorum. Şarkı da bulunur. Şarkılar geldiği zaman ben okumuyor değilim ki. İyi bir şarkı bulursam onu da okurum. İyi şarkılardan oluşan bir albüm için yeterli şarkı bulursam yaparım ya da tekli single çalışması da yaparım. Biraz böyle proje albümü proje albümü hazıra konuyorsun diyorlar ama aslında bu hazıra konulan bir şey de değil tehlikeli bu yaptığım şey. Çok kolay bir iş değil. 4'te 4'ü başardım. Çünkü bunlar gerçekten insanların kolay kolay kabul edebileceği şarkılar değil. Çünkü bunu çok iyi yapmış zamanında yapanlar sahipleri. Herkese çok gibi geliyor ama kolay bir iş değil. Biraz onun için şey oldum ama şöyle düzeltelim onu son demeyeyim de belki bir süre ara verebilirim. Araya başka bir şeyler sıkıştırabilirim. 

Cenk Eren:

"İyi Bir Repertuvar Çıkmayınca Yapmadım"

Ferdi Özbeğen albümünün repertuvarı çok güzel bir repertuvar. 2. albüm için bir repertuvar çalışmasına başladığımda söylemek istediğim 1-2 çok güzel şarkı vardı ve maalesef olmazsa olmaz olacak şarkılardan 1-2 tanesi Lübnanlı bir bestecinin. Ben bu şarkıları alamıyorum vermiyorlar izin olarak. Asla vermiyorlar parayla pulla bir alakası yok. Eğer o şarkılarda 2. repertuvarda olmazsa 2. albüm 1. albümün gölgesinde kalacak. İyi bir repertuvar çıkartamadım açıkçası. İyi bir repertuvar çıkmayınca ben de yapmış olmak için yapmadım. 

Cenk Eren:

25.09.2021
FACEBOOK
İNSTAGRAM