Ayşen: Türkiye Dışında Hiçbir Ülke Adına Eurovision'a Katılmam

Doksanların sonlarında yayınladığı "Uzaktan Geldim" adlı albümle hem bir milyonluk satış barajını aşan hem de çok büyük bir popülerlik kazanan Türk popunun en güçlü kadın vokallerinden AYŞEN Radyo Bir'de Müzik Habercisi programına konuk oldu.
Ayşen 2025 yılının sonbaharında yayınladığı "Bu O" adlı şarkısını ve bu şarkıya yapay zeka ile çekilen klibi hakkında bilgiler verdiği programında ilk albümü "Uzaktan Geldim" ile beraber yakaladığı başarıyı yurt dışında da sürdürmeyi planladığını ama o dönem yaşanan bazı anlaşmazlıklar yüzünden bu hayalini gerçekleştiremediğini söyledi.
Ayşen , Eurovision Şarkı Yarışmasına Türkiye adına katılmaktan büyük bir mutluluk duyacağını söyledi ve Michael Kuyucu'nun "Türkiye şu sıralar Eurovision Şarkı Yarışmasına katılmıyor peki sen başka bir ülke adına yarışmaya katılırmısın sorusuna "Asla katılmam , sadece ülkem için Eurovision'da yarışmak isterim" cevabını verdi.

2025 yılının Eylül ayında yayınlanan "Bu O" adlı şarkısının ilk iki sene önce bestelendiğini ilk hedeflerinin 2025 yazında yayınlamak olduğunu ama bazı teknik aksaklıklar yüzünden şarkının 2025 eylülünde yayınlandığını söyleyen Ayşen, 1999 yılında yayınlanan "Bir Günah Daha" adlı ikinci albümünden sonra üçüncü albümünü de hazırladığını ve bu albümü tamamlamasına rağmen piyasaya çıkartamadığını söyledi.
Ayşen "bu albümün her şeyini hazırlamıştık ama o dönem müzik şirketim kapandı ve piyasaya süremedik" derken Arif Mardin'in kendisini ABD'de lanse etmek istediğini ama bunun yaşanan bazı şanssızlıklar ve sonrasında Arif Mardin'in vefat etmesinden dolayı gerçekleşemediğini söyledi ve "Belki de kısmet değilmiş…" yorumunu yaptı.