Ragıb Narin: 'Herkesin bir Leyla'sı vardır'

Nur Ahlatcı

Ragıb Narin: 'Herkesin bir Leyla'sı vardır'
Nur Ahlatcı: Ragıb TDK 'da "İsteyen, istekli, rağbet eden" anlamına geliyor. Kökeni Osmanlıca olan bir isim. Sahne ismi olarak ise aslında zor bir isim. Sen isminin senin üzerinde bir etkisi olduğunu hiç düşündün mü? Ve sahne ismi olarak farklı önerilerde bulunanlar veya değiştirelim diyenler oldu mu? Ben bunu gerçekten merak ediyorum.

Ragıb Narin: Aslında isimlerin kişilerin hayatında çok etkisi olduğuna inanan insanlardan biri değilim ama benim ismim tamamen beni temsil ediyor. Gerçekten hayata ve sevdiğim şeylere karşı çok istekli ve hevesli bir karakterim var. İşin daha ilginç tarafı annem ismimi çok ünlü bir Lübnanlı şarkıcıya (Ragheb Alama) hayran olduğu için koymuş ve ben de şarkıcı oldum, sahne ismi olarak ise farklı bir isim hiçbir zaman düşünmedim ismimi çok seviyorum.

Nur Ahlatcı: Çok genç bir isim olmana rağmen 2019 yılından şu ana kadar 14 şarkın yayınlandı yanılmıyorum değil mi? Bu şarkılardan kısaca bahsedelim mi?

Ragıb Narin: Doğrudur 14 şarkı ve daha birçoğu sırasını bekliyor. Üretmeyi seven bir insanım o yüzden şarkılar bana yetmiyor. Özellikle bu yıl çok daha sık üretim yapıp sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

Ragıb Narin: 'Herkesin bir Leyla'sı vardır'

Nur Ahlatcı: 14 şarkı azımsanmayacak kadar fazla. Sence istediğin ya da şekillendirdiğin gibi her şey istikrarlı gitti mi?

Ragıb Narin: Her şey tabii ki istediğimiz gibi gitmedi çok daha fazla şarkımı dinleyicilerimle buluşturmak isterdim ama malum pandemi, deprem gibi son yıllarda birçok olumsuz durumla karşı karşıya geldik ama buna rağmen iyi iş çıkardığımı düşünüyorum.

Nur Ahlatcı: Müzik sektörüne atılmak isteyen gençlere bir tavsiyede bulunmak ve kendinden örnek vermen gerekirse bu ne olurdu?

Ragıb Narin: Benim tavsiyem şu olurdu: üretim kendilerinde değilse yani dışa bağımlı şekilde bu sektöre girmek çok zor. Benim en büyük avantajım sözümü bestemi kendim yapıyor olmam. Buna rağmen sürekliliği bıraktığınız an unutulabilirsiniz, o yüzden ilk tavsiyem sürekli bir şekilde üretip insanlarla bağ oluşturmak ve bir kitle yaratmak.

Ragıb Narin: 'Herkesin bir Leyla'sı vardır'

Nur Ahlatcı: Kemikleşen bir ekibin var mı? Kimden ve neden vazgeçemezsin?

Ragıb Narin: Tabii ki ekipten ziyade Pasion Turca diye bir ailem var. Menekşem şarkısından beri beraber çalışıyoruz ve artık dediğim gibi ekipten ziyade aile olduk o yüzden ayrılık gibi bir düşünce hiçbir zaman olmadı.

Nur Ahlatcı: Ragıb son tekline bayıldım. "Leyla" sanki diğer teklilerinin daha da üstüne çıkmış gibi görünüyor. Nasıl bir ilham yazdırdı bu eseri?

Ragıb Narin: Buna benzer yorumlar alıyorum ama ben her şarkının farklı şeyler ifade ettiğini, farklı duygular temsil ettiğini düşünüyorum. Bu şarkı biraz daha hüzünlü tarafımı yansıttı ve galiba birçok insan hüzünlü olduğu için bu şarkı onlara daha fazla dokundu, şarkıları yazarken özel bir ilhama gerek duymuyorum genelde anlık ilhamlar dan besleniyorum ve hemen telefonun ses kaydına basıp o anda o besteyi kaydediyorum daha sonra duruma göre üzerine sözler yazıyorum.

Ragıb Narin: 'Herkesin bir Leyla'sı vardır'

Nur Ahlatcı: Klipten bahsetmeden önce ekrana çok yakışan bir auran var. Sinema filmi, televizyon, müzikal ya da tiyatroda seni görebileceğimiz teklifler geliyor mu? Sıcak bakıyor musun?

Ragıb Narin: Ufak tefek olsa da teklifler geliyor ve ekran karşısında olmam için çok tavsiye alıyorum. Kliplerin altına da bu tarz yorumları çok insan yazıyor ve bu da ister istemez beni motive ediyor yani ilerde bir TV projesinde beni görürseniz şaşırmayın derim.

Nur Ahlatcı: Gelelim kısa film tadı aldığım "Leyla" isimli teklinin klibine. Bize neler anlatırsın?

Ragıb Narin: Leyla bende ulaşılamayan sevgiliyi temsil ediyor ve bence herkesin bir Leyla'sı vardır. Menajerimin tavsiyesiyle klibi Dubai'de çekmeye karar verdik çünkü Leyla'yı aramak için en iyi adres Dubai idi. Çöller, uzun uzun binalar, Old City içinde birçok farklı konum barındıran bir ülke… Yönetmenim ile uçağa atlayıp Dubai'ye gittik ve gerçekten çok güzel bir klip ortaya çıktı.

Ragıb Narin: 'Herkesin bir Leyla'sı vardır'

Nur Ahlatcı: Gelecek dönemlerde farklı dillerde şarkılar yorumlamayı düşünüyor musun?

Ragıb Narin: Daha önce zaten bir Arapça Türkçe şarkım var ileriki zamanlarda sadece Arapça olarak da bir şarkı çıkarmayı düşünüyorum hatta çalışmaya başladık bile diyebilirim ve 4 dil bilen bir insan olarak tabii ki ilerleyen yıllarda farklı dillerde şarkılar söylemek istiyorum.

Nur Ahlatcı: Stratejik olarak hata yaptık dediğin mesleki yönden kendini eleştirdiğin anlar yaşadın mı hiç?

Ragıb Narin: Tabii ki de kendini eleştiren, insan ilişkilerini önemseyen ve hep daha iyisini yapmaya çalışan bir insanım o yüzden iniş çıkışların olması gayet normal ama spesifik olarak şunu yanlış yaptım diyebileceğim bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Nur Ahlatcı: Radyo ve TV ile aran nasıl?

Ragıb Narin: Araç kullandığımda kendim şarkı açmaktan ziyade radyo dinlemeyi seviyorum çünkü çıkacak şarkının ne olduğunu bilmemek ve çok sevdiğiniz bir şarkının doğaçlama bir şekilde karşınıza çıkması ayrı bir haz veriyor bence. Televizyon ise son yıllarda çok fazla seyrediyorum diyemem açıkçası abim oyuncu olduğu için ara sıra onun projelerini izliyorum.

Ragıb Narin: 'Herkesin bir Leyla'sı vardır'

Nur Ahlatcı: Kitap okur musun? Bizlere önerebileceğin kitap isimleri ya da beğendiğin sinema filmleri var mı?

Ragıb Narin: Kitap okuyorum, okumayı da seviyorum keşke daha fazla okuyabilsem tabii ki önereceğim son zamanlarda okumaktan zevk aldığım kitaplar var bunlar 1984 ve Hayvan çiftliği George Orwell'den çok yeni okudum tavsiye ederim bir de çizginin dışındakiler diye çok güzel bir kitap var. Film olarak ise uzun zamandır çok fazla film seyretmiyorum ama özellikle 3 idiots ve PK filmlerini herkes izlemeli.

Nur Ahlatcı: Kliplerin de genel anlamda fenomenleri görüyoruz. Senin sosyal medya ile aran nasıl? Hayranların sana rahatça ulaşabiliyorlar mı?

Ragıb Narin: Evet bunun sebebi sosyal medyayı çok aktif kullanıyor olmam. Bu sebeple de sosyal medyadan birçok arkadaşım var. Etkileşim açısından klipleriniz de farklı fenomenleri oynatmak dinleyiciler açısından çeşitlilik yaratıyor. Bir müzisyen olarak da benim için daha fazla dinleyici anlamına geliyor. Bu da her müzisyenin istediği şeydir diye düşünüyorum.

Ragıb Narin: 'Herkesin bir Leyla'sı vardır'

Nur Ahlatcı: Kendini çekilebilir ve çekilmez olarak değerlendirebileceğin üçer adet özelliğinden bahsedebilir misin?

Ragıb Narin: Çekilebilirlerle başlayayım: 1-Pozitif enerjim, 2-Komik bir insan olmam, 3-Sakinlik ve rahatlığım. Çekilemeyen: 1-Unutkanlığım, 2-Umursamazlığım, 3-Aşırı özgüvenim

Nur Ahlatcı: Futbol geçmişini sanırım bilmeyen yoktur. 2019 'dan sonra neden bu yol ayrımı gerçekleşti? Futbol mu, müzik mi diye sanki bir sabah uyanıp seçim yapman istenmiş gibi olmamış mı?

Ragıb Narin: Futbol bireysel meslek değil, yani iyi bir futbolcu olmanız için iyi bir takımda, iyi bir altyapıda, iyi bir antrenör ile çalışmanız lazım ve maalesef bu da belli bir zaman diliminde yani 13-18 yaş arasında oluyor. Ben de 18 yaşıma geldiğimde Türkiye şartlarında istediğim seviyede bir futbolcu olamayacağımı fark ettim ve bu yüzden küçüklüğümden beri aşkla yaptığım müziğe geçim zor olmadı.

Ragıb Narin: 'Herkesin bir Leyla'sı vardır'

Nur Ahlatcı: Ragıb şimdi senden değişik bir şey isteyeceğim. Sana ait ilk söz ve besten ile yayınlanmış son söz ve besteni kimlerin cover yapmasını isterdin?

Ragıb Narin: Güzel soru. İlk şarkım inişli çıkışlı duygusal bir parça Sevda Çiçeği, galiba Sezen Aksu okusa benden daha mutlu bir insan olamazdı. Son parçam ise Buray'a iyi gider diye düşünüyorum.

Nur Ahlatcı: Hak ettiğin yerde olduğunu düşünüyor musun?

Ragıb Narin: Hak ettiğim yerde olduğumu tabii ki düşünmüyorum çünkü her zaman daha fazlasını isteyen bir insanım. İsmim de oradan geliyor zaten umarım bir gün hedeflediğim seviyede olurum.

Nur Ahlatcı: Müzik Habercisi okurları için neler söylemek istersin?

Ragıb Narin: Hayat su misali akıp gidiyor o yüzden başımıza gelen olumsuz durumlara odaklanmaktan ziyade anın tadını çıkararak ve bolca müzik dinleyerek yaşamalarını tavsiye ederim.

Tüm Yazıları
17.03.2024
FACEBOOK
İNSTAGRAM