AKDENİZ RÜZGARI 2 Müzik Marketlerde
2002 yılında estirdiği dostluk ve müzik rüzgarı ile dikkat çeken ve en çok satan toplama albümler arasında yer almayı başaran Radyo D ve EMI Müzik işbirliği ile hazırlanan AKDENİZ RÜZGARI 'nın ikinci albümü çıktı.
Birincisini çok sevmiştiniz şimdi sıra ikincisinde , beraberinde müthiş müzikal sürprizler , ve fiyat avantajı ile karşınıza çıkan AKDENİZ RÜZGARI Vol :2 yine Radyo D ve EMI Müzik işbirliği ile hazırlandı.
Tüm zamanlar içinde popüler olmayı başaran kendi kariyerlerinin en seçkin şarkıları ile karşımıza çıkan 18 Yunanlı yorumcunun sesinde 19 Yunan müziği şarkısını içeren Akdeniz Rüzgarı Vol :2 'yinesıcak ve yine Türkiye'de yayınlanan en kalitli Yunan Müziği albümü.
Akdeniz Rüzgarı Vol:2 'de Yunan Müziğinin en popüler yorumularından Haris Alexiu , Giannis Parios , Angela Dimitriou , Tolis Voskoopulos , Stratos Dionisiou , Dimitris Mitropanos gibi yorumcuların yanında Türkçe sözlerle popüler olmayı başararak Popüler Türk Müziği dinleyicisinde taht kurmayı başaran çok önemli şarkıların da orijinal Yunanca yorumları , versiyonları da yer alıyor.
Albümde Türkiye'de popüler olmuş , Ajda Pekkan ' ın "Palavra Palavra" , "Ağlama Anne" , Ufuk Yıldırım'ın "Çabuk Gel Annem Bekletme" , Sibel Can'ın "Anla Halimden" , gibi klasiklerin Yunanca yorumlarının yanında ,Mustafa Sandal'ın son solosunda yorumladığı "Yok Gerekçem" adlı şarkısının orijinal yorumu da yer alıyor.
Akdeniz Rüzgarı Vol:2 bu müzik türünün kendi ülkesi Yunanistan'da dahi gerçekleşmeyen bir ilki de yine bu albümde gerçekleştirdi.Yunan müziğinin en önemli vokallerinden biri olan Stratos Dionisiu ve onun iki oğlu Angelos Dionisiu ile Stelios Dionisiu ayrı ayrı şarkıları ile ilk kez bu albüm altında toplandı.
Haris Alexiu'nun kendi kariyerinde çok önemli bir şarkı olan "Gel Kayıkçı" yı yarı Türkçe yarı Yunanca yorumladığı bu albümle Türk müzikseveri ilk kez bir müzik divası olan Haris Alexiu'yu Türkçe şarkı söylerken duyacak.
1960'lı yıllarında başında Türkiye'de pikaplardan yankılanan ve Türk & Yunan dostluğunun bir simgesi haline gelen "Mandubala" tam 43 sene sonra yine Türkiye'de dinlenecek .
1958'den 2003 yılına yayılan geniş bir zaman diliminde yolculuğa çıkan 19 şarkıdan oluşan Akdeniz Rüzgarı Vol : 2 Yunan Müziğini , buzukiyi ve Akdeniz rüzgarının sıcak esintisini hissettirecek en iddialı albüm , her müzik severin arşivinde mutlaka bulunmalı.


