Eurovision 2021'in Şampiyonu İTALYA

Eurovision 2021'in Şampiyonu İTALYA

2020 yılında pandemi nedeniyle düzenlenemeyen Eurovision Şarkı Yarışması 18-21 Mayıs tarihleri arasında Hollanda'nın Rotterdam şehrinde yapıldı. Covid önlemleri paralelinde düzenlenen yarışmada 21 yıllık aradan sonra İtalya kazandı. İtalya en son 1990 yılında Toto Cutugno'nun "Insieme" adlı şarkısı ile kazandığı Eurovision Şarkı Yarışmasında yir mi yıl sonra üçüncü kez zafere ulaştı.

Eurovision 2021'in Şampiyonu İTALYA

Maneskin adlı grup "Zitti d Bouni" adlı İtalyanca şarklıları ile katıldıkları yarışmada İtalya'ya 524 puanla birincilik kazandırdı. Lise yıllarından beri tanışan grup elemanları birbirlerini uzun yıllardır tanımalarına rağmen gruplarının 2015 yılında kurdular. Rock ve rap müziğine meraklı olan Maneskin grubu 2018 yılında ilk singe'ları "Morirò da Re" ve "Torna a casa" yı yayınladıktan sonra ilk albümleri "İll Bollo Delavita"yı yayınladılar. Konserlerinde çok ciddi bir fan kitlesine sahip grup ikinci albümü "Teatro d'Ira – Vol. I" 2021 yılının Mart ayında yayınladı.

Eurovision 2021'in Şampiyonu İTALYA

Yarışmada Fransa ve İsviçre'nin yanı sıra Malta ile çekişen İtalya, halk oyları sonucunda Malta'nın geride kalması ile yarışmada İsviçre ve Fransa ile yarıştı. Son ana İsviçre ile başa baş giren İtalya halk oylarında İsviçre'den daha fazla puan alınca yarışmayı birinci tamamladı.

2021 Yılında düzenlenen yarışmada bir rock şarkının kazanması ile beraber Eurovision Şarkı Yarışmasının sadece bir pop müzik yarışması olmadığı bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Eurovision 2021'in Şampiyonu İTALYA

Yarışmada dikkat çeken bir diğer konu ise ilk dört sırada yer alan şarkıların arasında hiç İngilizce şarkının olmaması oldu. Birinci olan İtalya, İtalyanca bir şarkı , ikinci ve üçüncü olan İsviçre ve Fransa, Fransızca bir şarkı, dördüncü olan İzlanda ise kendi dilinde seslendirdiği bir şarkı ile yarıştı. Bu Eurovision Şarkı yarışması tarihinde uzun zamandır yaşanmayan olay oldu.

 

24.05.2021
FACEBOOK
İNSTAGRAM