BABA ZULA & ALEXANDER HACKE Babylon'da
Oyun havalarına farklı bir yorum getiren ve "oryantal dub" ismini verdikleri yeni bir müzik türünün öncüsü Baba Zula, Fatih Akın'ın "Crossing the bridge" filminin başrol oyuncusu ve ünlü Alman deneysel topluluk Einsturzende Neubauten'in basçısı Alexander Hacke ile Nokia N Series "Hear New" kapsamında 28 Ocak'da Babylon'da biraraya gelecek.
Müziklerine getirdikleri görsel boyut, özellikle de sahne performanslarında kullandıkları canlı çizim tekniği ve konuk dansözleriyle ilgi gören Baba Zula sadece Türkiye'de değil Roskilde,
Printemps de Bourges, La Mar de Musicas ve Şimdi/Now gibi festivallerdeki performanslarıyla yurtdışında da sevildi.
Baba Zula son albümü "Duble Oryantal"de beraber çalıştığı Alexander Hacke ile "Crossing the bridge" filminin yurtdışı galaları için de Almanya ve İtalya'da beraber konserler verdi. Grubun oryantal psychedelic dub tarzına eklemlenen yoğun ve güçlü bas tınıları Baba Zula müziğini farklı bir boyuta taşıyor.

