Sibel Can , İlhan İrem'den ESİNLENDİ
İlhan irem bugünlerde yakında müzik marketlere çıkartmak üzere albümü üzerinde çalışırken Sibel Can ile adının anıldığına şahit oldu.
Sibel Can albümü için beste yaparken İlhan irem otuz kusur yıl önce bestelediği ve Türk Pop müziğinin hitleri arasına soktuğu "ANLASANA" adlı şarkıdan alıntı yaptı.
"Anlasana" adlı şarkının "Sen sensizliği acısını nereden bileceksin, sen hiç sensiz kalmadın ki.." sözlerini bire bir alarak kurguladığı şarkısı için İlhan İrem'den özel izin istediğini iki haftadır kamu oyu vasıtasıyla dile getiriyor.
Ancak hem format olarak hem de kültürel tarz olarak apayrı kişileklere sahip İlhan İrem ve Sibel Can'ın adının bu şarkıda yan yana gelmesi imkansız gibi bir şey neden mi ?
Çünkü :
- İlhan İrem müzisyenlik kariyerinde çok önemli -4- eserinin yorumlanması iznini hiçbir şartta hiç kimseye vermiyor. Bu dört şarkıdan biri de "ANLASANA" yani bu şarkının coverının yapılması imkan dışı,
- İkinci ve asıl önemli olan kısım ise İrem'in asla Sibel Can'ın şarkı yaptım esinlendim tarzı stratejisini yiyecek tarzda bir sanatçı olmadığı,
Yani anlayacağınız Sibel Can'ın bu hayali sonsuz bir başka bahara kaldı.

