Bahadır Sağlam 'Sınırımız Gökyüzü' ile Yoluna Devam Ediyor

Bahadır Sağlam 'Sınırımız Gökyüzü' ile Yoluna Devam Ediyor

BAHADIR SAĞLAM  yeni teklisi 'Sınırımız Gökyüzü'  ile müzikal yolculuğuna devm ediyor. Genç yorumcu yeni teklisini ve projelerini anlatıyor 

Müzik sektöründe sağlam adımlarla ilerleyen Bahadır Sağlam 'ı tanıyabilirmiyiz ?
- Öncelikle merhabalar...Müzik hayatıma dayım sayesinde başladım. İyi bir müzisyendi. Onu izlemek, dinlemek müziğe olan tutkumu artırdı.Lise dönemlerimde birden fazla müzik aleti öğrenmeye başlayınca, bu iş beni iyice sarıp sarmaladı. 2008 de özel bir kanalda yapılan ses yarışmasına katıldım (Akademi Türkiye) 
Yarışmada birinci oldum ve verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. 
Artık tüm hayallerime kendim ulaşmak zorundaydım. Galatasaray iletişim ve müzik teknolojileri bölümünü burslu kazandım. 
Bölümü bitirdikten sonra eğitimime devam etmem gerektiğini düşündüm ve Haliç üniversitesi konservatuar sınavlarına girdim. 
Bu bölümüde burslu kazanıp bitirdim. Bu zaman zarfında albüm hayallerim devam ediyordu. 
Bi yandan okul okurken diğer yandan taksicilik ve bir takım değişik işler yaparak hem okul masraflarımı hem de albüm için birikim yaptım. 
Ailemin de yardımıyla ilk solo albümüm ''Mavi'' yi çıkarmış oldum. Şuanda yüksek lisansıma devam ediyorum.
Bahadır Sağlam 'Sınırımız Gökyüzü' ile Yoluna Devam Ediyor
"Sınırımız Gökyüzü" isimli single çalışmandan bahsedermisin? Nasıl oluştu?
- ''Sınırımız gökyüzü'' eski bestelerimden. İyi bir şarkı olduğunu düşündüğüm için single çalışmasında ona yer vermek istedim.
Bunun yanında şarkının aşk dediğimiz olguyu samimi bir dille anlattığını düşünüyorum. Aranjör (Mert Ağırlar) ve müzisyen arkadaşlarımdan da geçer not alınca, şarkıyı dinleyenlerle buluşturmaya karar verdik. Benim için şarkı neyi anlatıyorsa, dinleyenler içinde onu anlatmalı onu yaşatmalı.Bu yüzden daha bizden şarkılar yapmak için gayret gösteriyorum. ''Sınırımız gökyüzü'' de bana göre böyle şarkılardan biri. Neticesinde dinleyenlerde şarkıyı benimseyip kendilerinden bir parça buldular.
Bahadır Sağlam 'Sınırımız Gökyüzü' ile Yoluna Devam Ediyor
Klip çekimleri nasıl geçti ? Sınırımız Gökyüzü 'nü klip nasıl anlatıyor ?
- Şarkının aranjesi bittikten sonra klip yönetmenimiz Caner Erzincan'la şarkıyı uzun uzadıya dinledik. Şarkı sınırları olmayan aşıkları anlattığı ve gökyüzünden bahsettiği için, klibi çekebileceğimiz en güzel yer Ürgüp-Kapadokya olur diye düşündük. Çekimlerimiz dört gün sürdü.
Tüm ekibin özverili çalışmasıyla güzel ve kaliteli bir klip oldu. Şarkıda da olduğu gibi klipte yalnızlık ve ayrılık temalarını işliyor.
Bahadır Sağlam  söz yazarken ve Beste yaparken  nelerden etkileniyor ?
-Şarkılarımı yaparken her şeyden etkilenebiliyorum. Oturup uzun uzun kafa patlattığımı hatırlamam mesela. Bizden şarkılar üretmek ve samimi sözler yazmak daha bana göre. Sonuçta hepimiz insanız ve hayattaki her şey insan için, canlılar için. Bu yüzden ne anlattığı belirsiz veya sadece kafiye olsun diye söz uydurmak yerine, insanların yaşadığı ve istedikleri şarkıları melodileri dile getirmek iyi geliyor.Bu şekilde üstüme düşen görevi yerine getirdiğime inanıyorum. 
Müzik Kariyerinde örnek aldığın isimler var mı?
-Örnek almak değil ama severek beğenerek dinlediğim isimler illaki var. Bunların başında Sezen Aksu, Yıldız Tilbe, Ahmet Kaya, Cem Karaca,Barış Manço, Sıla gibi işini iyi yapan isimler var. Üreten insanları seviyorum. Sanatın asıl amacı bu bence. Üretmek, üretebilmek önemli.
Bahadır Sağlam 'Sınırımız Gökyüzü' ile Yoluna Devam Ediyor
Bahadır Sağlam Şarkıları hangi kitleyi hedef alıyor ?
-Şarkılarımı yaparken hedeflediğim bir kitlem hiç olmadı. Severek beğenerek dinleyen genç arkadaşlarımda var, orta kesim insanlarda var, yaşına hürmet edilir dediğimiz büyüklerimizde. Sadece işimi iyi yapma amacı taşıyorum. Benim için kitlelerin bir önemi yok, onların söyleyemediklerini ben söyleyebiliyorsam ve tercüman olabiliyorsam insanlara yaş aralığının bir önemi kalmıyor.
Sahne de repertuarında ne tarz şarkılar yer alıyor ?
-Kendi şarkılarımın yanında, doksanları sonradan yaşayan biri olarak daha çok doksanlar aralığında şarkılar seslendirmeyi seviyorum. Günümüz eserleri biraz eksik geliyor bana.
Albüm yapmak mı single yapmak mı?
-Bana kalırsa tabii ki albüm yapmak. Yüzlerce bestem var ve hepsini dinleyenlerle paylaşmak istiyorum. Single yapmam için haftada bir şarkı çıkarmalıyım ve ki, müziği bırakana kadar anca sığdırırım bestelerimi. Ama gel görki bana kalmıyor. Maddi konular işin içine girince haftada bir planı aylara yıllara düşüyor. Ekonomik özgürlüğüme kavuştuğum an, ardı ardına albümler çıkarma hayallerim var.
Bahadır Sağlam Proje bir Albümde yer almak ister mi ? Proje albümlerine nasıl bakıyorsun ?
-Daha önce iki proje albümünde yer aldım. Bu tarz albümlerde yer almak insana çok şey katıyor. En basitinden bir sürü yeni müzisyenle tanışıp fikir alma şansınız oluyor. Son zamanlarda çok yapılmaya başlandı bu tarz albümler. Bir iki proje için görüşmelerimde var. Belki tekrar bir proje albümünde yer alabilirim.
Yakın zamanda sahne var mı?
-Henüz çok sık konserleri olan bir müzisyen değilim. Kendimizi kandırmanın bir anlamı yok. Yolun başındayım ve insanlar yeni yeni benim farkıma varıyorlar. Yakın zamanda İzmir ve İstanbul konserlerimiz olacak.
Dizi veya film de oynamak istermisin ? Oyunculuğa sıcak bakıyormusun ? 
-Albüm ilk çıktığında bir karadeniz dizisinden teklif almıştım, ama dizi çekilmedi. Yapım şirketi projeden vazgeçti. O dizi tekrardan gündemde şuan , sonuca gidebilirlerse eğer, bende olacağım. Bunun yanında iki festival filmi var. Çekimleri ne zaman başlar bilemiyorum. Oyunculuk zor iş, bambaşka bir olay. 
Bahadır Sağlam 'ın  müzik kariyerindeki hedefleri neler ?
-Müzik kariyerim boyunca hep üretmek ve ürettiklerimi dinleyenlere ulaştırabilmek en önemli hedeflerim arasında. Bunun yanında iyi bir sanat okulu açmak var. Tamamen ücretsiz eğitim veren ve yetenekli arkadaşlarımızın kendilerine bir çıkış yolu yaratabilecekleri kalitede bir sanat okulu. Yaşadığımız coğrafyada muhteşem yeteneklere sahip genç kardeşlerimiz var. İmkansızlıklardan dolayı zincirlerini kıramıyorlar. Ben o zincirlerini kırmalarına vesile olmak istiyorum. Bu okul tamamen bu insanlar için var olsun istiyorum. Şimdiye kadar kurduğum tüm hayallerime çok şükür ulaştım. Umarım bu hayalimde gerçek olur.
Sosyal medyadan sana nasıl ulaşabilirler?
-Tüm sosyal medya mecralarından @bahadirsaglam ismiyle ulaşabilirler. Bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum sizlere.
Röportaj: Funda Alkan
13.03.2017
FACEBOOK
İNSTAGRAM