Kültürümüz Yok Oluyor! Yok Olmaya da Devam Edeceğiz

Kültürümüz Yok Oluyor! Yok Olmaya da Devam Edeceğiz

2020 yılının başında yayınladığı dört şarkılık "Doldur Yüreğimi" albümünde her zaman olduğu gibi kaliteli müziğe imzasını attı. Albümünün tanıtım süreci korona salgını ve karantina günlerine denk geldi. Funda Arar bu dönemi nasıl geçirdiğini ve müziğe yönelik düşüncelerini paylaştı. O bazen çocuğu ile matematik çalışacak ve saçlarını kendi kesecek kadar mütevazı bir ev kadını, bazen de toplumun içinde bulunduğu kültürel gerilemeyi eleştirecek kadar entelektüel.

Korona Döneminde Herkes Daha Basit Yaşamaya Başladı

Benim de korona günlerim herkesin ki gibi geçiyor. Evlerimizdeyiz malum çocuklarda artık evdeler. Eğitimleri başladı. Onlarla ilgileniyoruz, o biraz bize iyi geldi. Sabahtan belli bir saate kadar onun ödevleri, dersleriyle ilgileniyoruz. Kitap okuyoruz bol bol, radyo dinliyoruz, müzik dinliyoruz, bol bol yemek yapıp yiyoruz. Evin içerisinde herkes kendi işini kendi yapmak zorunda artık. Bu günlerde herkes biraz daha basit yaşamaya başladı.

 

Kültürümüz Yok Oluyor! Yok Olmaya da Devam Edeceğiz

Saçımı Kendim Kestim

Kuaför yok. Bu dönemde ben kendi saçımı kendim kestim. Çocuk, ilkokul birinci sınıfa başladı. Bilgisayarı tek başına idare edemiyor şu an. Bir öğretmen gibi ben başındayız hep, önce konu anlatımları var, konu anlatımlarından sonra onunla ilgili alıştırmalar var. Sonra on soruluk ufak çaplı sorular var, sınav gibi, sınav değil de pekiştirme soruları diyelim. Hayat Bilgisi, Türkçe, İngilizce, Matematik oğlumla beraber böyle geçiriyoruz günleri.

Dört Şarkılık Bir Albüm Yayınladım

"Doldur Yüreğimi" adlı dört şarkılık albüm fiziksel olarak basılsın istedim, belki bir daha hiçbir şey basılmayabilir. Süreç onu gösteriyor. Hadi belki bir tane daha CD olur önümüzdeki yıl. Allah önümüzdeki yılı gösterirse bize bakalım neler göreceğiz, neler olacak. "Doldur Yüreğimi" albümü dört şarkıdan oluşuyor. Nihat Odabaşı çekti fotoğraflarımı her zaman olduğu gibi. Fotoğrafları çekti sonra da Amerika'ya gitti. Bu dört şarkı bizim elimizde uzun zamandır var olan şarkılar. Böyle hemen oluşmadı yani, bayağıdır demleniyordu. Daha da çok şarkı var, albüme hazırlanıyorduk. Ama o kadar çok şarkımız oldu ki, bunların hepsini bir albüme koymayalım yazık günah dedim. Bu süreçte üç tane, dört tane sevdiğimiz güzel şarkıyı yavaş yavaş yeni bir albümün habercisi gibi paylaşayım dedim. İyi de oldu çok sevildi. Yani şarkıların dördü de çok güzel tepkiler alıyor, ayrı ayrı seviliyor. Çok mutluyum.

Kültürümüz Yok Oluyor! Yok Olmaya da Devam Edeceğiz

Tüm Şarkıları Kliplendirmek İstiyorum

Albümde "Doldur Yüreğimi" ile çıkış yaptık. Murat Joker çekti klibi. Stüdyo içerisinde İstanbul'un değişik yerlerini önceden kendisi çekti. Sanal bir görüntü kullandık, fark ediyorsun ama o sanallık içindeki samimiyet var. Bu çok hoşuma gitti benim. İnşallah şarkıların hepsini kliplendirmek istiyorum. Ama bakalım, daha önümüzü göremiyoruz maalesef ne olacağını bilemiyoruz. İnşallah sağlıklı günlere, güzel hoş günlere beraber kavuşacağımız, sarılacağımız, el ele tutuşacağımız günlere geldiğimiz zaman bu şarkıları da kliplendiririz.

Kültürümüze Sahip Çıkmalıyız

Allah aşkına rap olarak dinlenilen şarkılara baktığında o melodiler filan nedir? Hepsi de sağlam arabesk şarkılar. Biz ülke olarak seviyoruz bu tarz müziği. Bende "Arabesk" adlı albümümde Arabesk söyledim. Zaten ben bu albümü yaptığım zaman bunun böyle olacağını biliyordum. Yani bile bile lades diyorsunuz. Keza Türk Sanat Müziği albümümde de öyleydi. Biz kültürümüzü kaybediyoruz. Bu korona salgını döneminde yaşlı vatandaşlarımıza yapılan ve sosyal medyada gördüğümüz çok çirkin şakalar vardı çok üzüldüm. Onlar çınar, onlar tarih, onlar bizim kültürümüz. Bizim kültürümüzde yaşlıya saygı vardı, yaşlıya hürmet vardı. Böyle küçük düşürücü şakalar yapabilir miydik küçükler olarak büyüklerimize? Kültürümüz yok oluyor, yok olmaya da devam edeceğiz. Biz daha da yozlaşacağız böyle giderse, o yüzden kendi kültürümüze sahip çıkmamız lazım. Kendi kültürümüzde de ne var? Folklor. Folklorumuz deyince, folklorumuzu insanlar sadece halk oyunları olarak anlıyor. Ama bir yörenin folkloru demek oranın hem halk oyunu demek hem de oranın türküleri, oranın yemekleri, oranın gelenek görenekleri demek. Bizim bunlara sahip çıkmamız lazım. Ötelersek, ötelemeye de devam edersek çok kötü olacağız bu gidişle.

Kültürümüz Yok Oluyor! Yok Olmaya da Devam Edeceğiz

Bir Sürü Proje Albümü Var Kafamda

Yani pek çok proje albümü var kafamda. Yine bir Türk müziği albümü yapmayı çok istiyorum. Yine bir arabesk albümü yapmak istiyorum, belki başka bir formatta yapabilirim bez kez. Kafamda başka bir format var, öyle bir şey yapabilirim. Çok istediğim coverlar da olabilir, yani sevdiğim, söylemekten, seslendirmekten hoşlandığım şarkıların da yer aldığı bir akustik proje de var aklımda, tamamen unplugged kayıtlarla yapılmış. Aynı anda, hep beraber çalacağız söyleyeceğiz. Böyle bir samimiyet olan bir albüm istiyorum. Çok istiyorum, istiyorum, istiyorum da istiyorum. Hali hazırda yeni bir sürü şarkımız var. Albüm için hazırladığımız şarkılarımız da var onları toparlayacağız. Bu dönemde de evdeyiz daha çok üretme imkanımız oldu. Daha çok proje üstünde beyin fırtınası yapma imkanımız oluyor. Bunları hayata geçireceğiz. 

10.05.2020
FACEBOOK
İNSTAGRAM