TÜZMEN , Bu Kez T2

TÜZMEN ,  Bu Kez T2
Pop Rock müziğinin farklın yorumu her ne kadar o pop rock takılsa da ondan balatlar dinlemenin tadı bambaşka. İlk kez bir bakana da şarkı söyletmeyi başaran bu başarılı vokal deneysel yönü ağır basan bir albümle çıktı karşımıza.T seriisinin ikincisi ile uzun bir aradan sonra tekrar merhaba diyen Tüzmen albümünü anlattı. -Neler yaptı Tüzmen? Uzunca bir ara ortalarda yoktun ? İlk olarak 96 da albüm çıktı ,97 Türkovizyon Şarkı Yarışması Türkiye Cumhuriyetlerinin katıldığı çok güzel bir organizasyonda yarıştım.Sonrasında 1998 yılında Eurovision'da Türkiye'yi temsil ettim.99 büyük deprem felaketinden sonra Viyanalı Müzisyenler benimle bir albüm yapmak istemişlerdi. Beni arayıp buldular ve tamamı deprem zedelere verilmek üzere bir albüm yapıp piyasaya sürdük. ODTÜ İnşaat mezunuyum , diplomanın gerekliliklerini yerine getirdim normal iş hayatında çalıştım. Arkasından da 2000 yılında dedim ki; dinleyicilerimize bir albüm daha yapmak zorundayız Ümit Eroğlu'nun yanına gittim "Ağabey bir albüm yapalım seninle birlikte" dedim "Tamam" dedi. 2001 de de stüdyo çalışmalarına başladık 2003 ün başlarında bitti. -T1-T2 "T" Tüzmen'in "T" sinin dışında başka bir anlamı var mı ? T1 diye başladık T2 diye devam edelim dedik Markalaşmaya çalışıyoruz. -Çok renkli düzenlemeleri olan şarkılar Çal Koçum Rock'n Roll ve Alaturka , Hayat yine de güzel de Akdenizlilik var.Bu renklilik nasıl oluştu ? *Şuna özellikle özen göstermeye çalıştım Jeolojik - Coğrafya açısından bizim Türkiye'nin bulunduğu konum bu. Her yerin birleştiği bir noktadayız Çok geniş bir yelpazeye açılarak müzik yapabiliriz Ben bunu göstermeye çalıştım Albümde doğu da var batı da var. Bu albümde ilk albümden farklı olarak benim söz ve müziklerim var İlk albümde yoktu… -"Son Rüya" adlı Cenk Eroğlu2nun bestesi çok farklı oldu Barok bir havada senfonik bir düzenleme oldu… Son Rüya yı bu şekilde yeniden yorumlama fikri nasıl oluştu ? *Aradan uzun süre geçti ve "Son Rüya"yı insanlara hatırlatmak gerektiğini düşündüm Ümit Ağabeyle oturduk konuştuk Sırf böyle yaylıların olduğu bir şey olsun, yorum olsun istedim yapabilir miyiz diye önce ona sordum Bu albümde en büyük şansım Ümit Eroğlu gibi biriyle çalışmaktı "Ne demek" dedi "Cumhur Başkanlığı Senfoni Orkestrası gelir" çalar dedi. - "Çal Koçum" Aşkına karşılık alamayan bir adamın şarkısı Bu şarkının Hikayesi nedir ? *Ağabeyim Kürşat Tüzmen'le beraber söyledik Bu albümde ağabeyimin bir yerde olmasını bulunmasını istemiştim Ben "ne yapabiliriz" diye düşünürken Bu parçada bir giriş konuşması olsun dedim.Arada da nasihat var zaten "bunu yapsa yapsa ağabeyim yapar" dedim İyi bir hatip çünkü kendisi Sonuçta Türkiye'nin çok sevilen bir Bakanı ama benim de 35 yıllık ağabeyim , geldi ve yıllardır bu işi yapıyormuş gibi çok büyük bir profesyonellikle okudu ve gitti. -Düet kapıda mı peki ? * Oda olabilir niye olmasın Değişik şeyler yapıyoruz zaten ağabey kardeş biliyor Türkiye … O da bir ilk olabilir -Albümün müzikal içeriği nasıl oldu peki ? * Olabildiğince çok dinleyiciye ulaşabilecek bir albüm oldu diyelim Değişik farklı bir şeyler yapmak için uğraştık Ümit Ağabey le …Dinlendiği zaman sıyrılsın aradan istedik -Tüzmen diyince daha çok duygusal, daha duygu yüklü şarkılar geliyor aklımıza öyle yer edindin…? *Bende öyle hissediyorum aslında benim yapım o Ben o tür parçaları Türkçe olsun İngilizce olsun daha iyi söylüyorum daha iyi hissediyorum Eurovision'da söylediğim parçada slow, bir balattı Türkçe'ydi. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum ben şu an da da olsa o yarışmada Türkçe söyleyerek yarışırdım. İlk klibi "Çal Koçum"a çektik , Parça gibi klipte sürprizlerle dolu Başında ilk o darbuka kemanların girdiği yerde birkaç arkadaşı görüyorsunuz geceleri meyhanelerde çalan arkadaşlara benziyorlar . Ondan sonra ben atlar koşarak geliyorum kovboy şapkaları falan var Çok değişik çok renkli bir klip -Aslan Ağabeyim melodik olarak çok canlı Ağabeyine mi yazdın gerçekten ? *97 yılında yazmıştım İlk İstanbul a geldiğimde O sene zaten bir "Ana kuzusu"nu bir de "Aslan Ağabeyim"i yazdım Ailesel bağlara duyduğum özlem sonucunda yazmıştım. Bir yıl dayanabildim zaten Ankara ya tekrar geri döndüm O zaman hissettiklerimi hiçbir süzgeçten geçirmeden yazdım ve ortaya "Aslan Ağabeyim" çıktı.
TÜZMEN ,  Bu Kez T2
-Melih Kibar ın albümünde senin yorumladığın çok hoş bir parça var Ayrı bir Tüzmen var orda Nasıl Oldu bu çalışma… ? *Aslında bana Melih Kibar Bir tanem "söyle canım"ı söyletmeyi düşündü Girdik stüdyo ya söyledim gayet güzel oldu , 2 gün sonra Melih Kibar beni aradı "benim içime sinmedi" dedi Benim yeni albümü de dinlemiş o arada "Sensizliğim" adlı parçaya takılmış , "Sen dedi Koca Çınarı söylemelisin bunu anca da sen söylersin zaten dedi" Bende yorumladım
01.01.2009
FACEBOOK
İNSTAGRAM