KIRAÇ , Kayıp Şehrini Anlatıyor

KIRAÇ , Kayıp Şehrini Anlatıyor
Kendisini aşma konusunda kendisi ile çılgın bir savaşa giren genç rock'cu.. Kızların ,radyoların , rockerların sevgilisi.Biraz gecikti ama üzerinde uzun zamandır çalıştığı kayıp şehrini sonunda tamamladı ve sonuna popçulara bir de mesaj ekledi : "Abudik gubidik , sakızdan çıkan şarkı sözleri yazmayın". Kayıp Şehir albümünle tekrar karşımızdasın bu albüme kadar neler yaptın ? Bu albüm için aslında biraz geç kaldık Aralıkta çıkartmak istiyorduk ama biliyorsunuz malum iki tane dizinin müziğini yapıyorum Prodüksiyonlar ve konserler yapıyorum Açıkçası birazda çok önem gösterdik albüme Türkiye'de iki türlü dinleyici var tüm dünya da aslında bu böyle ,bir "bu adam hep aynısını yapıyor bütün şarkılar aynı hep kendisini tekrar ediyor var", birde "a ne yaptın sen biz seni böyle istemiyorduk" yani "eskisi gibi olsun" var. Bir önceki albüm çok iyi gitmişti , oda biraz stres yaptı , daha ileriye gitmek lazım diye düşündüm ,bu albümde bunu başardığımı düşünüyorum.İkisini de dengelemeye çalıştım yani hem kendimi aşmaya çalıştım hem insanların beklediği Kıraç'ı sunmaya çalıştım Kayıp Şehri biraz anlatır mısın bizlere ? 15 yıl önce yaptığım bir şarkı 15 yıldır bu şarkıyla uğraşıyorum Benim Şehrim kayıp , bu şehir çok özel , iç dünyam , yani benim. Belirli şöhrete ulaşmadan söylenilmeyecek bir şarkı olduğunu düşünüyorum Onun için hep bekledim sabrettim . Müzikal yapısı bakımından anlaşılması güç , biraz ağır bir şarkı , bu albümde biraz çıtayı yükseltmek lazım diye düşünüyorum bu da bunu sağlayacak şarkılardan biri.Albümde yer alan "Hep Sen" adlı şarkımda bu mantıkta albümde yer aşlan diğer bir şarkı.
KIRAÇ , Kayıp Şehrini Anlatıyor
Cover yok bu albümde ? Vardı ama albüme koyamadık , sığmadı albüme .Eski bir şarkı var albümde , bilinmeyen bir şarkı "Razıysan Gel" diye çok eski ama cover mantığında olmayan bir şarkı , şöhret olmamış bir şarkı ben çok sevdiğim için albüme aldım. Aynı Ekiple mi çalıştın ? Bu albümde de kendi gurup arkadaşlarımla çalıştık. Nerdeyse konser albümü gibi oldu canlı çalıştık , davul bass gitar kayıtları aynı anda yapıldı Metronom kullanmadık çok serbest çalıştık Şarkıların nerdeyse 8 tanesinde klik yok Zor oluyor ama lezzeti biraz o veriyor Albümle konser soundunun aynı kalitede olması çok iyi olması benim için çok önemli.
KIRAÇ , Kayıp Şehrini Anlatıyor
Kendini Pazar içinde nasıl konumlandırıyor Kıraç ? Ben bilgisayar programı değilim Çoğu popçuyu ben öyle görüyorum ,olmayan bir şey , yazılım gibiler yenisi geliyor eskiyi atıyorlar Ben öyle bir adam olmadığımı düşünüyorum Yaşıyorum , insanım ben . Bu çok önemli şarkılarımda da bunu hissediyorlar hissetmelerini de istiyorum zaten Ben insanım yaşıyorum, seviyorum , aşık oluyorum, yemek yiyorum ,düşünüyorum ,nefes alıyorum , korkuyorum, acılarım var böyle davranıyorum Yaşanabilecek bütün duyguları her bireyin yaşadığı bütün duyguları bende yaşıyorum Medyatik olmasam da popüler olduğum söylenebilir Bu anlamda bir örnek olduğumu düşünüyorum Sarışın kızlar mankenler olmadan da, onlarla çıkmadan da ,Ona buna laf atmadan da saçmalamadan da bir yere gelinebiliyor . Bunun bir örneği olduğumu düşünüyorum O mantık bana da pek uymuyor tamam bazen insan hiçbir şey düşünmeden eğlenmek ister ama yaşı 35 olmuş insanların , popçulardan bahsediyorum birazcık dünyaya insanlara bir şeyler söylemeli . Abudik gubidik sakızdan çıkan şarkı sözleri yazmayın gençlere bir şeyler söyleyin artık lütfen. Hep Sen son dönem yaşadıklarını mı yansıtıyor ? Bir sene önce yaptığım şarkı Senfonik bir hava vermeye çalıştık uçsuz bucaksız yollar bana huzur veriyor o duygu…. Bu albüm biraz daha gitar albümü sert bir albüm böyle hissediyorum. bakıyorum yabancı albümlere ya acayip sound giriyorlar ,biz bunu niye yakalayamıyoruz diye tiribe girdik Gitar soundu ön plana çıkmalı Gitarcılar daha iyi anlar beni 6 duble falan denedik , gitar değişik anfilerle çalıştık arkadaşlar çok iyi çaldı Türkiye'de böyle bir mantık anlayış var solistin sesi önde olacak çok duyulacak Bazen eleştiriler geliyor senin sesini duyamıyoruz diye , ben buna katılmıyorum , bu dünya da da böyle müzik ön planda olmalı bütünleşme olmalı buna önem vermeye çalıştık Cengiz Köroğlu ile çalıştık çok önemli bu işlere önem veren ender insanlardan bir tanesi çok hassas bir şarkı için aradığı soundu bulamasın, içine sinmesin günlerce aylarca çalışır ben bırak derim o bırakmaz . Böyle bir adam.Bir çok albüme imza attı Feridun Düzağaç'ın , Funda Arar'ın son albümlerini de o yaptı, arzu ettiğim soundu yakaladığımıza inanıyorum.
KIRAÇ , Kayıp Şehrini Anlatıyor
01.01.2009
FACEBOOK
İNSTAGRAM