Hangi İki Ülke Ekonomik Kriz Nedeniyle Eurovision'a Katılmayacak?

Hangi İki Ülke Ekonomik Kriz Nedeniyle Eurovision'a Katılmayacak?

EBU 2022 Yılında İtalya'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışmasını kazanan Ukrayna'nın organizasyona ev sahipliği yapması konusunda yaşadığı tereddütlerden sonra yarışmanın 2023 yılında İngiltere'de yapılmasına karar vermişti.

2023 Yılında İngiltere'nin Liverpool şehrinde yapılacak olan Eurovision Şarkı yarışmasına Rusya yine katılamayacak. EBU, Rusya'yı bu sene de diskalifiye ettikten sonra ülkelerin ödediği yarışmaya katılım bedelleri de yükseldi.

İki Ülke Karar Aldı

Bu organizasyon bedellerinin artması nedeniyle bazı ülkeler yarışmaya katılıp katılmama konusunu masaya yatırmaya başladı. Organizasyon bedellerinin artmasına bir de Avrupa'da yaşanan enerji krizi eklenince hemen iki ülke 2023 yılında yarışmaya katılmama kararı aldığını açıkladı.

Karadağ ve Kuzey Makedonya 2023 yılında düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışmasına katılamayacağını açıkladı. Karada devlet medyası yaptığı açıklamada "Kaynakları mevcut ve planlanan ulusal projelerin finansmanına yönlendirmeye karar verdik, bu nedenle 2023 yılında Eurovision Şarkı Yarışmasına katılmayacağız" açıklamasını yaparken, Kuzey Makedonya devlet medyası da yaptığı açıklamada artan organizasyon bedelinin ve dünyada yaşanan enerji krizinden dolayı yarışmaya katılmayacaklarını açıkladı.

19.10.2022
FACEBOOK
İNSTAGRAM