MURAT BAŞARAN - Yıkılsın Meyhaneler Diyor

MURAT BAŞARAN - Yıkılsın Meyhaneler Diyor
Popüler müziğin romantiklerinden, bay Nankör desek herkes kimden bahsettiğimizi anlayacak. Murat Başaran yeni albümü "Canın Sağ olsun" ve müzik kariyerine yönelik projelerini konuştuk. Yeni albüm hakkında bize neler söylemek istersin ? Bu albümü iki yıl aradan sonra çıkarttım, 14 Şubat Sevgililer Gününde çıktı.Çıkış şarkım "Yıkılsın Meyhaneler" oldu, albümün adı "Canın Sağ olsun" .Dokuz aylık bir stüdyo çalışması ile hazırlandım, büyük bir emek harcadım takdir halkın. "Yıkılsın Meyhaneler" şarkısı ile çıkma fikri nasıl gelişti ? Aslında çıkış şarkısı olarak kafamda başka bir şarkı vardı. "Yıkılsın Meyhaneler" i bir gecede okudum , eve giderken şarkıyı dinledim ve çok hoşuma gitti. Murat Güneş"in benim için yaptığı bir şarkı , şans eseri doğdu diyebilirim bu şarkı.
MURAT BAŞARAN - Yıkılsın Meyhaneler Diyor
Kimlerle çalıştın bu albümde ? Bu albümde İskender Paydaş , Yusuf Hayaloğlu , Aşkın Tuna , Aydın Sarman , Suat Aydoğan , Güven Baran gibi isimlerle çalıştım.Hemen hemen önceki albümdeki aynı ekiple çalıştım, bazı şeylerin uğuruna inanıyorum, bir de onların duygusu benimle çok iyi örtüşüyor.Mixine kadar çok özel çalışılmış bir albüm oldu. Nankör'den bugüne kadar Murat Başaran'da ne değişti ? O günden bugüne kadar sevgililer değişti , tabii ki şaka bir yana bakış açıları değişti.Şarkıları duyanlar, festival ve konserlerde beğeniyi ve özlemi gördüm.
MURAT BAŞARAN - Yıkılsın Meyhaneler Diyor
Gitarınla sürekli birliktesin, gitarınla aranda ki duygusal bağ nasıl ? Şimdi iki tane evim var, yani ikisi ayrı yerlerde.Bir hafta orada bir hafta burada kalıyorum.Her iki evimde de gitarım var.Gece yatarken , yada hiç yatmadığım gecelerde sabahlarken , ya da şafağa kadar çalışırken hep yanımda oluyor. Bu albüm için daha romantik bir albüm oldu diyebilir miyiz ? Romantik şarkılarda var, hareketli şarkılar da var. Aslında benim albümümün hareketli şarkıları da insanın içini acıtıyor en ritmik şarkımda bile hafif bir hüzün var.
MURAT BAŞARAN - Yıkılsın Meyhaneler Diyor
Sahnedeki Murat Başaran nasıl biri ? Sahnede çok güzel bir orkestram var , onlarla sahneyi paylaşmak çok güzel. Hemen hemen hepsi İstanbul Üniversitesi konservatuar mezunu , oldukça güzel bir çalışma yapıyoruz.Sadece kendi şarkılarım değil , diğer sanatçıların sevilen şarkılarını , türküler , nostaljik şarkılar popüler olan ne varsa söylüyorum sahnede.Tabii ki festivaller farklı oluyor , kulüplerde de farklı oluyor hava.Kulüp çalışmalarımda daha çok popüler şarkılara yer veriyorum , festivallerde ise biraz daha Anadolu'ya yönelik şarkılar seslendiriyorum.
01.01.2009
FACEBOOK
İNSTAGRAM