Emel Sayın - Assolist (Yavuz Burç Plak)

Emel Sayın -  Assolist (Yavuz Burç Plak)

Türk sanat müziğinin altın seslerinden Emel Sayın'ın seksenlerde yayınlanan iki albümünün tek pakette sunulduğu "Assolist" albümünde seksenlerin çok sesli alaturka müziğinin dinleme fırsatı yakalıyorsunuz.

Alaturka müziğe ciddi yatırımlar yapan Yavuz Asöcal 'ın yayınladığı bu double cd'de Emel Sayın'ın "Sevdalılar" ve "Üzüldüğün Şeye Bak" adlı iki albümü yer alıyor.
Emel Sayın'ın "Sevdalılar" albümünde "Gözyaşımda Saklısın" – "Sevdalılar" – "Sen İlk Değil Son Değilsin" gibi seksenlerin önemli klasikleri yer alıyor. Sözleri Kayahan'a müziği Zekai Tunca'ya ait olan "Sen İlk Değil Son Değilsin" şarkısının yanı sıra seksenlerin çok sesli Türk müziği ile sembolleşmiş şarkıların yer aldığı bu iki cdlik "Assolist" albümünün ikinci cdsi "Üzüldüğün Şeye Bak" adlı albümü içeriyor.
Bu albüme adını veren şarkı olan "Üzüldüğün Şeye Bak" ın yanı sıra "Dediler Zamanla Hep Azalırmış Sevgiler" ve "Yağ Yağmur" bu albümde yer alan ve döneme imza atan şarkılar olarak akıllarda kalıyor.
Türk sanat müziği seksenli yıllarda son popüler dönemini yaşadı,  sonra ciddi bir düşüş – duraklama ve sonunda da yok olma trendine girdi. Bu albüm, seksenli yıllarda önemli bir adım atılan çok sesli Türk sanat müziğine örnek eserler sunuyor. Unutulmaz bir yorumcu olan Emel Sayın'ın arşivlerde yer alan bu albümün tek kusuru kayıtlarının pek parlak yapılmamış olması. Ancak yine de önemli bir dönemi yansıttığı için önemli bir arşiv değeri taşıyor.
Albümde Yer Alan Şarkılar
CD 1 - Sevdalılar
1. Gözyaşımda Saklısın
2. Yağmur Gözlüm
3. Aklında mı?
4. Gülerim
5. Yunus'a Yakın
6. Sevdalılar
7. Sen İlk Değil Son Değilsin
8. Yüreğime Kör Düğümler Atmışım
9. Aşk Yaşanır Anlatılmaz
10. Ne Yapalım
11. Ah Şu Sevda Yolları
12. Gülmek Sana Yakışıyor
CD 2 - Üzüldüğün Şeye Bak
1. Bilemedik
2. Kader Utansın
3. Üzüldüğün Şeye Bak
4. Sana Gönül Borcum Var
5. Kalpsiz Değilim
6. Yağ Yağmur
7. Bekliyorum
8. Dediler Zamanla Hep Azalırmış Sevgiler
9. Akşam
10. İçime Doğdu
10.01.2018
FACEBOOK
İNSTAGRAM