AJDA PEKKAN - Süperstar 83 ( Balet Plak - 1983)

AJDA PEKKAN - Süperstar 83 ( Balet Plak - 1983)

Ajda Pekkan"ın en başarılı albümlerinden biri olan Süperstar 83 "ün CD ortamında müzik marketlere sunulması gerçekten de çok önemli bir müzik olayı. Sanatçının Eurovision sonrasında müzik marketlere sunduğu içinde alaturka şarkıların bulunduğu albümlerden sonra 1983 yılında Süperstar serisinin devamı olarak bu albümü müzik marketlere sunmuştu.Kaset ve Long Play olarak basılan bu albüm dönemin en yüksek teknolojisi ile Garo Mafyan tarafından kaydedilmiş ve ekol olmuştu.
Bu albüm için Ajda"nın en önemli hitlerinin yer aldığı özel albümlerden biri diyebiliriz, Balet Plak bu albümü cd ortamına taşıyarak çok önemli bir işe imza attı.
On özel şarkının yer aldığı albümde Ajda Pekkan"ın "Uykusuz Her Gece - Bir Günah Gibi – Son Yolcu – Sihirli Aşk – Düşünme Hiç" gibi çok önemli klasiklerinin ilk yorumu yer alıyor.
Albümü dinlerken o yıllara giderek bir kez daha "hey gidi günler" diyorsunuz..Albümü incelerken dikkatleri çeken en önemli şey mastering olmuş.Bazı şarkılar süper tınlarken bazı şarkıların sanki masteringlerinde sorun varmış gibi.Mesela albümün altıncı şarkısı "Son Yolcu" ve devamındaki şarkıların masteringi ile ilk beş şarkının masteringi arasında bir fark var. O dönem long play olarak yayınlanan bu albümün ilk yarısı olan "Son Yolcu" öncesindeki şarkıların kaydı ile ikinci yarısındaki şarkıların kayıtlarında sanki bir fark var gibi.
Şüphesiz bu albümün yayınlanması çok önemli bir olay ama Türkiye"de arşivciliğin vahim bir durumda olduğu da bir kez daha ortada , bu albümün kayıtları eğer makara olarak tutulmuş olsa ve bunlara bir remaster yapılsaydı – yurt dışında olduğu gibi - çok daha yerinde sonuçlar alınabilirdi.. Ben yine de buna da bereket versin diyorum ve bu albümü herkese şiddetle öneriyorum.

Albümde yer Alan Şarkılar :

1. Uykusuz Her Gece
Söz: Fikret Şenses Müzik: Capuano Giasapatte, Capuano Mario
2. Sihirli Aşk
Söz: Fikret Şenses Müzik: John Lang, Richard Page
3. Düşünme Hiç
-Söz: Fikret Şenses Müzik: Anselmo Genovese
4. Güneş Yorgun
Söz: Fikret Senses Müzik: Airf Serdengeçti
5. Bir Günah Gibi
Söz: Fikret Şenses Müzik: J.Iglesias, Ramon Arcusa
6. Son Yolcu
Söz: Fikret Şenses Müzik: A.Genovese, O.Miccike
7. Sana Doğru
Söz: Fikret Şenses Müzik: Mia Martini, S.Shapiro
8. Sen ve Ben
Söz: Fikret Şenses Müzik: D.Barbelivien, Enrico Macias
9. Kader Rüzgarı
Söz: Fikret Şenses Müzik. Claude Ciari, R.Schaefer
10. Beyaz Ev
Söz: Fikret Şenses Müzik: Leonardo Schuts
 

02.08.2009
FACEBOOK
İNSTAGRAM