GÜLDEN KARABÖCEK - Güneş Topla (AJS Müzik - 2010)

GÜLDEN KARABÖCEK - Güneş Topla  (AJS Müzik - 2010)

Arabesk ve popüler müzik tarihinin  duygusal yorumlarına imza atan vokallerden biri olan Gülden Karaböcek 'in 1990 ve 1991 yılında müzik marketlere sunduğu iki albümünden derlenen on iki şarkıyı içeren "Güneş Topla Benim İçin / Hatıran Yeter" albümünün en büyük özelliği repertuarının zengin olması.
Doksanlı yılların elektronik soundunu içeren albüm o dönem popüler olan Türkçe pop şarkıların Gülden Karaböcek tarafından yapılan yorumlarını içeriyor. Zülfü Livaneli'nin "Güneş Topla Benim İçin" , Edip Akbayram'dan ünlenen "Hava Nasıl Oralarda" , Ahmet Kaya klasiklerinden "Ağlama Bebeğim" , Yeni Türk'ü grubunun "Vira Vira"sı , Fatih Kısaparmak bestesi "Karadut" 90'ların klasikleşen pop müziği şarkıları olarak bu albümde karşımıza çıkıyor. Şarkıların düzenlemeleri pek matah değil, çünkü 90'ların genel sıkıntısı bu albümde de var. Nedir bu sıkıntı ? 90'larda bütün aranjörler hayatlarına yeni giren keyboard  , midi ve elektronik çalgıları kullanarak orkestraları stüdyolara sığdırmışlar ve günümüze oranla oldukça vasat bir sound yakalamışlardı.Bu sıkıntı 90'larda üretilen tüm albümlerde var. Bu albümün en büyük özelliği bence Gülden Karaböcek'in şarkılara kattığı duygu ve yorum olmuş, kadın en pop şarkıyı bile öylesine içtenlikle yorumlamış ki bir kez daha çok iyi bir yorumcu olduğunu kanıtlamış.
90'lardan sonra inzivaya çekilmiş ve fazla da albüm üretmeyen Gülden Karaböcek'ten müzik dinlemek gerçekten de çok özel bir duygu.Bunu bu albümde yer alan "Hatıran Yeter" adlı şarkıda bir kez daha anlıyoruz. Ferdi Tayfur'dan da dinlediğimiz bu şarkı çok ama çok güzel bir şarkı , Gülden Karaböcek'te hakkı ile yorumlamış.
Albümün ikinci yarısında  yorumcunun daha çok alaturka ve Arabesk tadında seslendirdiği şarkılardan oluşuyor. "Hatıran Yeter" bunlar arasında en güzeli. "Susun Ağlayacağım" duygusallığı maximuma çıkartan bir şarkılardan.. Keşke şarkılar akustik orkestra ile düzenlenseydi diyor insan dinlerken şarkıları. Özkan Turgay'ın gerçekleştirdiği düzenlemeler gayet güzel ama elektronik sesler işi vasatlaştırmış.Ancak yine de albümün duygusunu öldürmemiş. O dönem bu modaydı öyle yapılmış, zaten soundlar , trendler her şey geçebiliyor ama yorumcunun duygusu asla eskimiyor. İşte bu albümde de mükemmel bir yorum duygusu var ki alkışa değer.
Arabesk müziğinin özel vokali Gülden Karaböcek'ten özel bir müzik dinletisi sunan albümü nostalji severlere ve özellikle arşivcilere öneriyoruz.
Albümde Yer Alan Şarkılar :
1. Güneş Topla Benim İçin
Söz: Ülkü Tamer     Müzik: Zülfü Livaneli
2. Hava Nasıl Oralarda
Söz & Müzik: Adnan Ergil
3. Vira Vira
Söz: A. Turgay Fişekçi     Müzik: Derya Köroğlu
4. Karadut
Söz: Bedri Rahmi Eyüboğlu     Müzik: Fatih Kısaparmak
5. Ağlama Bebeğim
Söz & Müzik: Ahmet Kaya
6. Seferberlik
Söz & Müzik: Fatih Kısaparmak
7. Hatıran Yeter
Söz: Ahmet Selçuk İlkan     Müzik: Yılmaz Tatlıses
8. Susun Ağlayacağım
Söz & Müzik: Yonca Pekyürek
9. Bitmeyen Hatıralar
Söz & Müzik: Seyhun Çelik
10. Gözlerin
Söz & Müzik: Zülfü Livaneli
11. Kır Kahvesi
Söz: A. Erol Göksu     Müzik: Suat Sayın
12. Günlerin Olur
Söz: Cihan Aksan     Müzik: Yılmaz Tatlıses

22.08.2010
FACEBOOK
İNSTAGRAM