Hayko Cepkin – Beni Büyüten Şarkılar Vol. 1 (DMC – 2016)
Bu çocuk harbi çılgın bir çocuk. Hard rock müziğinin en radikal isimlerinden biri olduğunu bu albümünde kanıtladı. Dokuz şarkının yer aldığı albümün en büyük özelliği Arabesk ve Türkü formunda ki klasiklerin hard rock yorumları içermesi.
Albüme "Vol.1" dediğine göre belli ki devamı da gelecek. İbrahim Tatlıses yorumu ile klasikleşen "Ben İnsan Değilmiyim" , Bülent Ersoy'la bütünleşen "İtirazım Var", Zeki Müren'le özdeşleşen "O Çeşme" ve tüm zamanların efsane şarkıları arasında yer alan "Aldırma Gönül" bu albümde inanılmaz düzenlemelerle çıkıyor karşınıza.
Şarkılar çok radikal düzenlemelerle hazırlanmış. Ben dinerken beğendim, hard rock dinlememe rağmen bu çocuk bu cover albüm projesi ile bu şarkıların bu sert versiyonlarını bana da dinletti.
Özel bir proje albümü olmuş, anlatmak zor, listede yer alan şarkıların böylesine farklı düzenlemeleri tarihte ilk kez yapıldı. Bu düzenlemeleri Hayko'nun müziğini beğenmeseniz bile bir kez dinleyin derim. Arabesk ve türkülerdeki hüzün ve isyan Hayko Cepkin'in sert ritimleri ve isyanıyla buluşmuş ortaya farklı bir sentez çıkmış.
Albümde Yer Alan Şarkılar:
1. Ben insan değil miyim?
2. Aldırma gönül ft. Hayki
3. O Çeşme
4. İtirazım Var
5. Ağla Sevdam ( Ağır Roman )
6. Issızlığın Ortasında
7. Neydi Günahım
8. Yuh Yuh
9. Nem Kaldı

