Güçlü bir yorumcu olan Zara, "Derin Aşk 2" albümünde on tane Arabesk şarkı seslendirdi. Daha önce ki projesinin devamı niteliğinde olan bu projede Arabesk müziğinin çok önemli klasikleri var. Albümün düzenlemelerini usta aranjör Selim Çaldıran yaptı. Şarkılar orijinallerine sadık bir biçimde düzenlenmiş, fazla kalabalık olmayan temiz bir sound yakalanmış. Repertuar çok güçlü, bir döneme harbi harbi damgasını vuran şarkılar var. Burhan Bayar'ın şarkılarının ağırlıkta olduğu bir repertuara sahip olan albümde Zara şarkıları güzel yorumlamış. Teorik olarak her şey muhteşem ama nedense albümde bir eksiklik var gibi geldi bana. Bu nedir deseniz tam anlamadım. Zara'nın , Orhan Gencebay albümünde seslendirdiği "Dilenci" yorumunun aradım bu albümde. O yorumu veren Zara yok sanki bazı şarkılarda. Albüm aceleye mi geldi tam çözemedim.
Albümde yer alan İbrahim Tatlıses klasikleri "Sevmek" – "Yalnızım" ve "Mutlu Ol Yeter" birer efsane şarkı. Bu şarkıların yanında "Benim Hayatım" ve Orhan Gencebay'ın 80lere damgasını vuran "Dünya Dönüyor" şarkısı da eklenince ortaya süper bir repertuar çıkmış.
Albümün son şarkısı ise 2016 yılının en çok tartışmalara konu olan şarkısı: "Hasret Rüzgarları". Bu şarkıyı Berkay'da seslendirmiş ve çok ciddi bir eleştiri almıştı. Zara'da seslendirince "kimin yorumu daha iyi" sorusu gündeme geldi. Bu sorunun tartışmasız yanıtı Zara'nın albümünde var. Bu şarkı hem düzenleme olarak hem de yorum olarak Zara'nın albümünde dört dörtlük seslendirilmiş. Hatta diyebilirim ki albümün en güzel düzenleme ve yorumu albümün en sonuna atılan "Hasret Rüzgarları" adlı şarkıda var.
Sonuç olarak Zara çok iyi bir yorumcu, son zamanlarda özellikle Arabesk şarkılarda duygusunu biraz daha katarak yorumculuğunu epey bir geliştirdi. "Derin Aşk 2 " albümünde de bunu gördük. İyi şarkılar, iyi düzenlemeler ve şarkı söylemeyi bilen adam gibi şarkı söyleyen bir vokal var.