KUTSİ - Aynadaki Yüzünün Karşılığı Benim ( Erol Köse - 2008)
Popüler müziğin yakışıklı romantik yorumcu ve müzisyeni KUTSİ ardı ardına müzik marketlere sunduğu üçüncü albümü (totalde dördüncü) ile popülaritesini arttırmaya devam ediyor.
Önceki albümünde Osman İşmen ile beraber çalışan ve muhteşem bir senfonik albüme imza atan yorumcu bu albümünde 2005 yılında yayınladığı "Sana Ne" deki çizgisine geri döndü.
İçinde alaturka nağmeler içeren, daha ticari bir sounda dönen Kutsi albümünde 9 şarkı seslendirdi. Uzun isimli şarkılar bulmada uzmanlaşan Kutsi bu albümüne adını veren şarkı olsun , "Aşık Olmaya Yemin Ediyorum" olsun dikkatleri çekmeye devam ediyor.
Özellikle ritmik "B Planı" nda biraz da yetmişlerin melodik soundunu yakalayan yorumcu , "Konuşmayacağım" da orta ritimde alaturka ve pop karışımı bir soundla karşımıza çıkıyor.
Kutsi bu albümünde 2005 yılı albümünden gelen "Ağlama Kalbim"i de daha alaturka ve daha güzel bir düzenleme ile yeniden yorumlamış. Açık konuşmak gerekirse bu versiyon yerini bulmuş, buna Kutsi'nin de daha içten yorumu da eklenince şarkıyı dinlerken etkileniyorsunuz.
Çok özel bir yorum olmuş.
Albümün sonlarına doğru giderken daha damar şarkılarla karşılaşıyoruz, bunlara örnek olarak "Aşk Celladı" nı gösterebilirim, bu şarkıda yer alan "Hayatın çeyrek asırda veremeyeceği zararı sen bana bir yılda verdin" sözü çok etkileyici.. Bazen öyle oluyor işte bir şey çıkıyor ve size ömrünüzün en büyük zararını verebiliyor , öyle ki farklı virajlara sapabiliyor ve kendinizi hiç planlamadığınız noktalarda bulabiliyorsunuz.
Alaturka pop tınılı "Mutlumusun Güzelim" ve " Helal Etmiyorum" sözleri ve Kutsi'nin duygusal yorumu ile sınıfı geçebiliyor.
Kapanış şarkısı "Veda Filmi" "eh işte" dedirten dedirten bir şarkı. Albüm "Aynadaki Yüzümün Karşılığı sensiniz" karaoke versiyonunu dinliyoruz.
Sonuç olarak Kutsi bu albümünde "Sana Ne"deki çizgisine geri döndü, bunu yapmak zorundaydı çünkü maalesef toplum medyası ile halkı ile onun Osman İşmen ile önceki albümünde gerçekleştirdiği muhteşem senfoni düzenlemelerden oluşan albümü anlamadı.İş böyle olunca Kutsi küçükte olsa bir gel git yaşadı, o albüm kötü sonuçlar elde etmedi ama o albüm 2007 yılının en iyi albümüydü…
Şimdi millet ağlıyor diyor ki "iyi işler olmuyor da cart ta curtta…" sonra de ekliyor "iyi işler sunulmuyor "diye.. Kutsi , Erol Köse ile beraber önceki albümü "Aynı Şehirde" de bunu yaptı ,son derece yüksek müzikalite de bir iş çıkarttı … Ama anlaşılmadı.. Ve önceki çizgisine geri döndü.. Bu aslında çok güzel bir örnek ,neye mi hariçten gazel okuyanların iki yüzlülüğüne ….Bu adam Türkiye'de son 15 yılda kimsenin yapamadığını yaptı ve direkten döndü.. Şimdi ise ortalama bir işle yoluna devam ediyor..
Albümde yer Alan Şarkılar ::
1. Aynadaki Yüzünün Karşılığı Benim
Söz & Müzik: Kutsi
2. Aşık Olmaya Yemin Ediyorum
Söz & Müzik: Rıfat Güneş
3. B Planı
Söz & Müzik: Rıfat Güneş
4. Konuşmayacağım
Söz & Müzik: Rıfat Güneş
5. Ağlama Kalbim
Söz & Müzik. Kutsi, Ceyhun Çelikten
6. Mutlumusun Güzelim
Söz & Müzik: Kutsi
7. Aşk Celladı
Söz: Annan Fırat Müzik. Erman Tazegül
8. Helal Etmiyorum
Söz & Müzik: Rıfat Güneş
9. Veda Filmi
Söz & Müzik: Adnan Fırat
10. Aynadaki Yüzünün Karşılığı Benim Karaoke
Söz & Müzik: Kutsi

