Anarres - Melankoliye ( Fono Müzik – 2015)

Anarres -   Melankoliye  ( Fono Müzik – 2015)

Bu çocuklar çok yetenekli çocuklar. Popüler müziğin dışında kendi mücadelelerini veren ve başarılı işlere imza atan bir grup: Anarres.

Rock soundunu çok temiz bir kayıtla sunarak biraz romantik biraz da protest bir tarzda müzik yapmışlar. Hard rock tınılar içeren şarkılarında bile bir senfonik  ve romantik hava katmışlar.
Grubun vokali Sezgin Çelik şarkıları gayet iyi yorumluyor, kendisine has bir yorum tarzı ve en önemlisi bir rocker duruşu var. Buna ek olarak yorumunda bir soft duygusal yapı da var.Bu da şarkılardaki agresifliği yumuşatıyor.
Albüme adını veren şarkı "Melankolye" soft bir şarkı, albümün ikinci klibi . Tüm şarkılarda ki "kaliteli ve anlamlı şarkı sözü" kurgusu bu şarkıda da var. Anarres şiir tadında şarkı sözleri kullanıyor, sizinle sohbet eder gibi sunuyor şarkılarını. Buda sizi onları dinlerken onların yanı başınızdaymış gibi hissetmenize neden oluyor.
"Devlet Dersi" albümü en sert şarkısı, çok sıkı bir şarkı. "Perputum Imobile" nin düzenlemesi muhteşem. Dinleyin dünya standartlarında bir rock soundu göreceksiniz. Mixte her şey muntazam işlenmiş, yalın ve her notayı her enstrümanı ayrı ayrı duymanızı sağlayan bir mix ve düzenleme anlayışı var. Bu düzenleme yapısı "Melankolye" de de var. Ceset ve Umut" ta da var. "Ceset ve Umut"ta özellikle distortion gitar tam dozunda kurgulanmış ister pop ile rock arasında gidip gelen bir düzenleme var, ilgimi çeken bir diğer şey de kullandıklaroı synth seslerle nostaljik bir tını da yakalamış Anarres, arada bir vurup gidiyor. 
Distortion gitarın getirdiği sertlikle hard rock diyebileceğimiz "Sokaklardan" ve  "Bir Aşkı Tamamlamak" albümün en sert şarkıları arasında yer alıyor. Anarres distortion gitarı kullanma konusunda hiç taviz vermemiş, bu onların albümünü ticari olmaktan biraz uzaklaştırmış ama ayrı da bir renk katmış. Bu renk en belirgin "Kıyamet" adlı şarkıda gösteriyor kendini.
"Bitmeyen Yollar" albümün en kaliteli şarkılarından biri. Düzenleme kayıt için yukarda yazdıklarımı bir kez daha hissettiriyor. 
Bu grubu dinledikten ve Anarres'i tanıdıktan sonra aklımda olan bir şey, bir kez daha aklıma geldi. Bu ülkede çok yetenekli gençler var, ama ana akım medya ve radyolar bu gençlere kendilerini gösterme fırsatı vermiyor. Ben Anarres'i beğendim. Alternatif rock adına Türkiye'de iyi müzik yapan bir band. Özellikle "Perpetum Immobile"- "Melankolye" – "Devlet Dersi" – "Bitmeyen Yollar" – "Kıyamet" albümde favorilerim.
Albümde Yer Alan Şarkılar:
1. Karşı Işıklar 
2. Devlet Dersi 
3. Perpetuum Immobile 
4. Sokaklardan
5. Melankolye
6. Ceset ve Umut  
7. Bir Aşkı Tamamlamak  
8. Bitmeyen Yollar 
9. Kıyamet 
10. Sessiz   
11. Arzu Politikası
Anarres'in "Melankolye" Klibi: 

29.01.2016
FACEBOOK
İNSTAGRAM