Orhan Osman - Coffee and Buzuki (On Yapım-2019)

Orhan Osman -  Coffee and Buzuki  (On Yapım-2019)

Müzik dünyasında Yunanistan ile Türkiye arasında mekik dokuyan ve Buzuki enstrümanında ustalaşan başarılı müzisyen Orhan Osman'ın (nam-ı Buzuki Osman) yayınladığı bu albümün en önemli özelliği fiziksel ortamda sadece Plak olarak yayınlanması.

Orhan müzisyenliğini aralarda yayınladığı solo buzuki enstrümantal albümleri ile de gösteriyor. Bu konuda yayınladığı albümler çok kaliteli. Az ve öz üretiyor ama buzuki ile Türkiye ve Yunanistan arasında güzel bir müzikal köprü kuruyor.

2019 yılında yayınladığı "Coffee and Buzuki" adlı bu albümünde açık söylemek gerekir ki Orhan zirve yaptı. Yayınlandığı en kaliteli albüm oldu. Bu sadece Orhan Osman kariyeri adına değil, Türkiye'de yayınlanan en kaliteli enstrümantal buzuki içerikli albüm oldu.

Şarkıların tamamı enstrümantal ve buzuki tüm şarkılarda solist görevinde. Çok iyi icra etmiş Orhan enstrümanını ve buzuki adeta şarkı söylemiş.

Kayıtları tamamen akustik ve Yunanistan'ın Selanik ilçesinde yapılan albüm Selanikte kaydedildikten sonra İstanbul'da mixlenmiş. Tüm düzenlemeleri Orhan kendisi yapmış. Albümde Yunanlı müzisyenlerin yanısıra Bahadır Tatlıöz, Erdem Sökmen , Gündem Yaylı Grubu gibi önemli Türk müzisyenlerde katkıda bulunmuş.

Albümün en önemli özelliklerinden biride albümün dijital platformların yanı sıra fiziksel olarak sadece LP- Plak olarak yayınlanması. Bu ilk kez oldu. Bir sıfır albümün aynı anda hem dijital müzik platformlarına hem de fiziksel olarak plak olarak basılması bir ilk oldu. Güzelde bir ilk. Fiziki satışlar bitiyor derken , bu fikir hoş oldu. CDler yok olurken belkide gelecekte fiziksel olarak sadece plak basılacak.

Albümde sekiz şarkı var. Plağın bir yüzünde dört diğer yüzünde dört şarkı konulmuş. Slow- Romantik şarkılar. Kalite zirvede. Tam bir eşlik albümü, bir şeyler yaparken, düşünürken, araç sürerken, dinlenirken dinleyeceğiniz bir eşlik albümü.

Volera, Bossanova, Vals, Zeybek, Kasap havası, Balat gibi değişik türlerde hazırlanmış şarkılar. Enstrümantal müzikten, Akdeniz Müziğinden, Buzukiden, kaliteli müzik dinlemekten hoşlananlar için ideal ötesi bir albüm.

Plakta Yer Alan Şarkılar:

A Yüzü:

My Love

November

Nesli

The Sound of Rain

B Yüzü:

Mermaid

Divane

Loneliness

Caravan of Buzuki

10.10.2020
FACEBOOK
İNSTAGRAM